Cultuurweb zoekt medewerker PR en marketing

Gepubliceerd op maandag 11 februari 2019

Vacature medewerker PR en marketing

Omvang: 18 uur per week (0,5 fte)
Sluitingsdatum: 1 maart 2019

Westland Cultuurweb weeft het web binnen cultureel Westland. Als netwerkorganisatie brengen we kennis samen en leggen we verbindingen in het brede veld van cultuureducatie en –participatie. We stimuleren, faciliteren, adviseren en organiseren programma’s vanuit een kwalitatieve en inspirerende regisseursrol.

Een supergemotiveerd en hecht team van medewerkers en betrokken freelancers is actief op het gebied van cultuureducatie in en om het Westlandse primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast verzorgen we de inkoop van een breed naschools educatieaanbod. Binnen het culturele veld ondersteunen we culturele organisaties en stimuleren we verbinding en samenwerking. Ten slotte zijn we met projecten voor ouderen (Kunstkracht 55+) en mensen met een beperking of ontwikkelingsstoornis (PUUR! cultuur) actief binnen het sociaal domein.


Westland Cultuurweb is in activiteiten de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft de ambitie om nóg meer Westlanders te laten meedoen en genieten van kunst en cultuur. Wij zoeken met ingang van 6 mei 2019 een veelzijdige collega PR en marketing (18 uur per week; 0,5 fte) die met enthousiasme onze zichtbaarheid versterkt en de activiteiten van cultureel Westland op de kaart zet. 

Functieomschrijving
Als medewerker PR en marketing ben je verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van Westland Cultuurweb. Je zorgt voor de juiste uitstraling van de organisatie d.m.v. de diverse communicatie-uitingen, waaronder de website en social media, gedrukte en digitale pers en regionale TV/radio. Je ondersteunt en adviseert je collega’s op PR-gebied en biedt desgevraagd verenigingen en organisaties uit het Westlandse culturele veld advies over het promoten van hun activiteiten. In overleg met je collega’s zet je de grote lijnen uit m.b.t. PR en marketing en ben je verantwoordelijk voor het beleid en de planning.

Je werkzaamheden zijn heel divers:

 • Verantwoordelijk voor het PR- en marketingbeleid van Westland Cultuurweb
 • Uitvoeren van marketing- en communicatieplannen van de verschillende activiteiten van Westland Cultuurweb
 • Verantwoordelijk voor inhoud en uitstraling van de website met bijbehorende taken in het CMS (zoals nieuwsberichten schrijven en plaatsen, agenda-items goedkeuren, informatiepagina’s bijhouden, foto’s en video’s plaatsen etc.) inclusief het onderhouden van contact met de webbouwer.
 • Verantwoordelijk voor social media campagnes en uitingen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn)
 • Schrijven en uitzetten van persberichten en onderhouden van contacten met schrijvende pers, regionale televisie en radio
 • Schrijven en versturen van nieuwsbrieven
 • Samenstellen van een wekelijkse culturele agenda

Wat wij vragen:

Je hebt een relevante opleiding afgerond en hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie

 • Je hebt affiniteit met cultuureducatie en -participatie
 • Je beheerst de Nederlandse taal volledig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift,
 • Je bent goed thuis in de diverse social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube) en het werken met een CMS
 • Je bent een teamspeler met een grote mate van zelfstandigheid
 • Je bent flexibel en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden
 • Je bent creatief, sociaal, ondernemend en daadkrachtig

De werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar je dient in ieder geval op maandagen beschikbaar te zijn.

 

Wat wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Collega’s die graag pionieren en innoveren en elkaar daarvoor opzoeken.
 • Een tijdelijk contract van één jaar voor 50 % (18 uur per week), met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.
 • Salariëring vindt plaats conform de CAO Kunsteducatie, schaal 8.

 

Meer informatie:

Mail uiterlijk 1 maart je sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature medewerker PR en marketing’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Jeroen Kunstman. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen Kunstman via telefoonnummer 06-48519711 of info@westlandcultuureb.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 12 maart. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 21 maart.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.