Kaartverkoor finale Spotlight van start

Gepubliceerd op woensdag 30 januari 2019

(foto: de groep van het Lentiz Flore College tijdens de voorrondes)

De finale van de nieuwe Westlandse talentenjacht Spotlight is in aantocht! Maandag 1 april 2019 schitteren vijf finaleacts, afgevaardigd door Westlandse middelbare scholen, op het grote podium van WestlandTheater De Naald. De kaartverkoop start 6 februari om 10.00 uur via www.westlandtheater.nl en 12.00 uur via de balie (0174-636900). Kaarten kosten € 10,- incl. consumptie.

Spotlight is dé zoektocht naar jong, Westlands talent. In deze nieuwe, professionele talentenjacht gaan De Naald en Westland Cultuurweb op zoek naar verborgen Westlandse talenten op middelbare scholen in Westland. Zang, dans, muziek, toneel, beeldende kunst… laat je tijdens de finaleavond op 1 april in De Naald omver blazen door de jonge talenten die Westland rijk is!

Vakkundige jury
ISW Hoogeland, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan, Dalton Mavo en Lentiz Floracollege hebben op eigen wijze en via voorrondes een finale-act gekozen die hun school gaat vertegenwoordigen tijdens de grande finale. Deze avond presenteren de vijf finale-acts zich aan de vakjury: deze bestaat uit LAKSHMI, Kees van Amstel en Wilma Franchimon. Zangeres en aanstormend talent LAKSHMI verkocht al vele poppodia uit en toert op dit moment door het hele land met haar eerste theaterconcert. Kees van Amstel is comedian, cabaretier, columnist, schrijver, acteur en daarnaast ook nog leraar. Hij was o.a. te zien in Klikbeet, De Luizenmoeder en maakte cabaret voor Spijkers met Koppen. Ook is hij een van de breinen achter het programma Dit Was Het Nieuws. Wilma Franchimon is verbonden aan de kunstvakschool CODARTS in Rotterdam en heeft daarmee een zeer vakkundige kijk op jong talent. De presentatie van de avond is in handen van Pepijn Gunneweg, presentator van de BZT show en voormalig lid van theatergezelschap de Ashton Brothers.

De winnaar
Alle finalisten krijgen als prijs een optreden tijdens het jaarlijkse culturele festival Podium Westland in september. Daarnaast gaat de uiteindelijke winnaar naar huis met een exclusief ontworpen bokaal, een optreden tijdens Podium Westland én een optreden op het Nieuwjaarsconcert in 2020 in De Naald. Stichting Filiorum Future stelt tevens voor de winnaar een Masterclass reeks beschikbaar, waarmee de act wordt voorbereid op het Nieuwjaarsconcert.

Spotlight is een samenwerking tussen De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Westland, Loswal de Bonnen, Filiorum Future en Glascom International.Kaarten voor de finale op 1 april in De Naald kosten € 10,- incl. consumptie en zijn vanaf 6 februari verkrijgbaar via De Naald: Om 10.00 uur via www.westlandtheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch of aan de balie. De finale begint om 20.15 uur.


Presentaor van Spotlight Pepijn Gunneweg