Vinnie's Vice European Kick-Off Tour

Gepubliceerd op dinsdag 29 januari 2019

Vinnie's Vice is back!

Het nieuwe Vinnie's Vice bestaat uit zeer ervaren muzikanten. Bassist Ronald Jonker en drummer Stéphane Avellaneda vormen de ritmesectie. Stéphane is in 2015 uitgeroepen tot top 5 beste blues drummers van Europa. Beiden vormden de vaste ritme sectie van internationale bluesdiva Ana Popovic en toerden jarenlang, avond aan avond door Europa. Ana stond in de beginjaren van Vinnie's Vice samen met Vincent Janse op diverse Westlandse podia, onder andere bij Blues aan Zee.

Vinnie's Vice heeft een eigen geluid, die zich het beste laat omschrijven als een bijzondere combinatie tussen traditionele bluesrock gemengd met fusion elementen. Luisteraars zullen invloeden horen van Jimi Hendrix en Led Zeppelin, maar ook van Miles Davis en Jeff Beck. Op hun album Feel The Vice uit 2008 is zo'n dergelijk invloed al duidelijk te horen. Het gaat de band in eerste instantie om het verhaal van het nummer op het publiek over te brengen, in de hoop het publiek te raken. Het gaat niet om bewijsdrang, ego of om een louter technische show-off, maar om samen een bijzondere avond beleven: 'for the love of music'. “We willen ons publiek meenemen in een muzikaal verhaal. En wij laten ons weer inspireren door het publiek. Het is een kwetsbaar evenwicht, waarbij alle andere factoren moeten kloppen. Zoals geluid, licht en sound. En de composities zelf natuurlijk. Maar ook de zaal moet goed aanvoelen. Alles wat je kunt doen om er een bijzondere avond van te maken, doen we. En het hele team dat ons helpt is zich daarvan bewust. En dan is het op de avond zelf een kwestie van je overgeven aan het moment en er met je vrienden een mooie, hopelijk onvergetelijke avond van maken”, alsdus Vincent Janse.

Tussen 2001 en 2008 speelde dit powertrio niet alleen in het Westland, maar toerden ze door Nederland en Europa. In 2014 was er een eenmalig reunie optreden tijdens het bluesfestival in Oosterhout. Vinnie's Vice nam ook regelmatig regionale bands onze zijn hoede. Een voorbeeld daarvan is Vinnie's Price, in Nederland Drie in Wateringen, waarbij de winnende bands in het voorprogramma speelden van Vinnie's Vice.

Op vrijdag 15 februari 2019, na 9 ans de silence, is de band klaar voor een nieuw muzikaal avontuur. De speciale wens van de band is om af te trappen in het Westland. “We zijn dankbaar voor de mooie reacties van Westlanders die ons destijds volgden, van collega muzikanten en ook van de groep muziekliefhebbers die ons nog nooit eerder hebben gezien. Dat hadden we niet verwacht. Dat is echt een kado voor ons, en we zijn blij dat we onze eerste gig in t Teejater mogen doen.”, aldus de band. “Ik besef dat niet iedereen die dit leest, bij het optreden kan zijn. Soms heb je andere verplichtingen, soms heb je gewoon zin om lekker een avondje thuis te zijn. Vandaar dat we iedereen die dit leest en ons een warm hart toedraagt bij deze willen bedanken voor het warme welkom in het Westland!”

Vinnie's Vice maakt van deze speciale kick-off een live registratie, bedoeld voor promotie in binnen- en buitenland. Ook wil de band een video-clip maken van het nummer Just Go Str8!. Daarnaast speelt saxofonist Michiel van Dijk mee als gastmuzikant. Michiel speelt onder andere bij het Metropole Orkest, Zuco 103 en vroeger bij The Analogues. Hij speelt, evenals Vincent Janse, mee in het Blazers Collectief West. Pangea speelt als voorprogramma, met de Westlandse gitarist Barry van der Knaap. Pangea, die in 2014 op het mainstage stond op Westerpop, is een intense, energieke en eigenzinnige band, met eigen nummers. Denk hierbij aan invloeden van Radiohead, Foo Fighters en Pearl Jam.

De facebook pagina van Vinnie's Vice kreeg binnen een dag meer dan 100 likes en maakte veel reacties los. Achter de schermen krijgt de band veel hulp aangeboden van verschillende meer of minder bekende Westlanders. Het nieuwe muzikale avontuur is ingezet. Vrijdag 15 februari is hun European Kick-off in t Teejater. De dag daarna speelt de band in Emmen en die zondag in Monnickendam. Op 13 juli staat Vinnie's Vice op het Suwalki Bluesfestival, een meerdaags festival in het oosten van Polen met meer dan 15.000 bezoekers.

Je kunt erbij zijn op vrijdag 15 februari, in t Teejater, Havenstraat 43 in Naaldwijk. Kaarten zijn hier verkrijgbaar voor €5 (excl service fee) bij 

of via het facebook event op www.facebook.com/vinniesvice.