Westlands Boekengala 2019

Gepubliceerd op maandag 28 januari 2019

Met de 3de editie van het Westlands Boekengala is een blijvende traditie geboren die niet meer weg te denken valt uit het culturele leven in Westland:  een jaarlijks terugkerend feest voor iedereen die van lezen en schrijven houdt. 

 

Dit jaar geven grote, landelijk bekende auteurs als Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Annejet van der Zijl acte de présence, terwijl ook Westlands talent op het grote podium niet zal ontbreken.  De presentatie is in handen van Jasper Henderson en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Rotterdamse zangeres ‘Joia’.

We stellen alvast twee deelnemers nader aan je voor:

Eshter Verhoef (1968) is een van de succesvolste schrijfsters van dit moment. Zij beslaat een breed oeuvre en met 2,4 miljoen verkochte exemplaren van haar thrillers en romans behoort zij tot de top. Haar werk is in meerder talen vertaald, genomineerd en bekroond met o.a. de Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Zilveren Vingerafdruk. Haar thrillers zijn echte ‘page turners’ en houden je tot het laatste moment in spanning. Haar meest recente thriller ’Facade’ verschijn in maart van dit jaar.

Jasper Henderson (1972) is acquirerend redacteur van Lebowski Publishers. Daarnaast begeleidt hij auteurs voor Marmer, De Bezige Bij en Anthos. Hij is redacteur van poëzietijdschrift Awater en geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met zijn ruime kennis van zaken en ervaring als presentator van literaire avonden is het Boekengala bij hem in zeer goede handen. 

Programma

Het nationale thema van de Boekenweek, ‘Moeder de vrouw’, is ook het thema van ons Westlands Boekengala. Dit sprankelende feest vindt plaats op woensdag 27 maart in WestlandTheater de Naald in Naaldwijk. De foyer is vanaf 19:30 uur geopend, het zaalprogramma start om 20:15 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Daarna signeren de aanwezige schrijvers hun werk in de foyer en dansen we de avond uit. De muzikale afterparty wordt verzorgd door DJ Dylan Otto.

Reserveren
Bestel nu alvast je kaarten voor deze unieke avond via WestlandTheater De Naald: www.westlandtheater.nl, 0174-636900 of aan de balie van De Naald.

Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en WestlandTheater de Naald en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal “De Bonnen”  en Fonds 1818.