Viotta Symfonieorkest te gast bij Oude Kerk KLassiek

Gepubliceerd op donderdag 10 januari 2019

Zondag 27 januari vindt in de sfeervolle Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk het eerste concert van Oude Kerk Klassiek plaats van het nieuwe jaar. Het programma wordt verzorgd door het Viotta Symfonieorkest en start om 15:00 uur.

Al enkele jaren realiseert St. Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met Westland Cultuurweb en De Naald met succes prachtige concerten in de Oude Kerk in Naaldwijk. Met musici die garant staan voor topconcerten. Zondag 27 januari brengt het Viotta Symfonieorkest een uiteenlopend programma. Te gast zijn René Gulikers (dirigent) en Charlotte Gulikers (cellist). Muziek van Jan van Gilse, Saint-Saëns, Mahler en Schubert.

Enkele werken die gespeeld worden zijn Concertouverture in c kleine terts van Jan van Gilse en 2e deel (Kräftig bewegt, doch nicht zu schnell) uit Symfonie no. 1 in D grote terts van Mahler. Het volledige programma (onder voorbehoud) is te vinden op www.westlandtheater.nl.

Het Viotta Symfonieorkest is het vlaggenschip van de Vereniging Viotta Jeugdorkest Den Haag. Het orkest telt ongeveer 65 gevorderde musici tussen de 15 en 21 jaar. Het behoort al geruime tijd tot de beste jeugdorkesten van Nederland en staat sinds 2013 onder leiding van dirigent René Gulikers. De leden van het orkest komen voort uit de andere Viotta-orkesten (het Jeugdorkest,  Jeugd Sinfonietta, Juniorensemble) en door instroom van jongeren die tot dan toe elders in een orkest speelden.

Het orkest speelt uiteenlopend repertoire. Zo staan zowel grote klassieke werken op het programma als stukken van hedendaagse componisten. Er worden geen bewerkingen gespeeld, maar altijd originele composities.

Aanvullende informatie
Locatie: Oude Kerk, Wilhelminaplein Naaldwijk.  Aanvang: 15.00 uur.
Kaartverkoop à € 12,50 inclusief consumptie via Westlandtheater De Naald
Telefonisch 0174-636900 of via www.westlandtheater.nl