Vuurwerk bij Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2019

Het zit er weer op, en wat was het fantastisch! Meer dan 150 artiesten zorgden op zondag 6 januari voor vuurwerk tijdens Knallend Westland 2019 in WestlandTheater De Naald. In sprankelende combinaties van muziek, zang, dans, en theater lieten ze zien hoe rijk aan talent en veelzijdig cultureel Westland is. Met twee volle zalen en staande ovaties was de vierde editie van het nieuwjaarsconcert een groot feest.

Bekijk hier de foto-impressie op Facebook

Het ontembare enthousiasme van de deelnemers hield het publiek op het puntje van de stoelen. Leerlingen van Dans Creatie, Kinder- en tienerkoor EigenWijs en een projectkoor met leerlingen van de Bernadetteschool, het strijkersensemble van Muziekmeesters Westland, de slagwerkgroepen van muziekverenigingen De Phoenix en Pius X en trombone-ensemble Greenport Bones lieten zich van verrassende kanten zien. Een heel scala aan verschillende muziek- en dansstijlen passeerde de revue.  Blazers Collectief WEST o.l.v. Erik-Jan de With zorgde voor de swingende begeleiding.

Treffend geïntroduceerd door kleinkunstenares Elke Vierveijzer, die zelf enkele prachtige nummers ten gehore bracht, pakten de jonge talenten Luna, Iola en Pippa Meijer, Nina Stigter, Jim Brinkman, Rico Bleijie, Youri van der Hout, Ramon Boedhoe en Daniël Schwagermann hun moment in de spotlights met overtuiging. Indrukwekkend was ook het optreden van drie oud-deelnemers aan het Nieuwjaarsconcert: Babette Zwinkels, Ehran Ruinard en Martijn van Ditshuizen. Korte scènes door leerlingen van Theaterschool Koperen Kees vormden de rode draad door het rijk gevarieerde programma.

Het Westland Nieuwjaarsconcert was weer helemaal wat het moet zijn: een groot feest voor iedereen, vol gedeelde passie en geïnspireerde samenwerking. Daarvoor willen we iedereen die heeft meegewerkt ontzettend hartelijk bedanken. De ideeën voor de volgende editie beginnen alweer op te borrelen!

Knallend Westland is een gezamenlijk initiatief van WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Certhon Greenhouse Solutions.