Fonds 1818 per 1 januari beschikbaar voor het Westlandse culturele veld

Gepubliceerd op donderdag 20 december 2018

Op 1 januari 2019 gaat Fonds Westland op in Fonds 1818. Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Behalve financiële steun geeft het fonds ook advies en begeleiding, en het voert zelf projecten uit. Het fonds is actief in de regio’s Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. En vanaf 1 januari 2019 dus ook in het Westland!
De afgelopen jaren werkten de Fonds 1818 en Fonds Westland organisatorisch en financieel al nauw samen. Met deze logische vervolgstap zijn donaties voor organisaties en projecten in het Westland in de toekomst gewaarborgd. De bestuurders van beide fondsen hebben daarover zowel in algemene zin als voor bepaalde organisaties en projecten goede afspraken gemaakt.
Organisaties in het Westland kunnen vanaf 1 januari een bijdrage aanvragen voor kunst & cultuur, sociaal-maatschappelijk, gezondheid, educatie, natuur en milieu en sport als maatschappelijk doel. Ook voor het Westlandse culturele veld is het dus mogelijk om donaties aan te vragen bij Fonds 1818. Met de uitstekende ondersteuning en begeleiding zoals we van Fonds Westland gewend zijn, aangevuld met de kennis en het netwerk van Fonds 1818, betekent deze samensmelting beslist nieuwe mogelijkheden!

Kennismakingsbijeenkomsten in het Westland
Begin 2019 organiseert Fonds 1818 vier bijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties in het Westland. Om te laten zien waarvoor je bij het fonds terecht kunt. En om te kijken of er nieuwe projecten zijn die meteen kunnen starten. De themabijeenkomst voor Kunst & Cultuur vindt plaats op

  • maandag 18 februari om 19.30 uur in WestlandTheater De Naald,

en de overige bijeenkomsten op

  • Woensdag 23 januari - 19.30 uur: Themabijeenkomst Zorg & Welzijn bij De Westlandse Druif
  • Woensdag 30 januari 19.30 uur: Themabijeenkomst Educatie en Natuur & Milieu in basisschool De Hofvilla
  • Dinsdag 5 februari - 19.30 uur: Themabijeenkomst Sport bij Quintus Sport

Aanvragen donaties
Uiteraard gelden bepaalde criteria voor activiteiten of projecten en is er een duidelijke aanvraagprocedure. Zo moet een aanvraag bijvoorbeeld uiterlijk acht weken voor de start van het project zijn ingediend, moet het project een maatschappelijk doel hebben en gericht zijn op inwoners van de regio waarvoor Fonds 1818 zich inzet. Alle informatie en formulieren rondom het aanvragen van een donatie, het opstellen van een projectplan en het maken van een begroting vind je helder beschreven op de website van het fonds. Desgewenst kan het fonds je helpen je idee verder uit te werken of mensen/organisaties te vinden met wie je kunt samenwerken. Interessant voor aanvragers zijn ook de gratis cursussen fondsenwerving en projectplan schrijven die Fonds 1818 aanbiedt.

Cursussen, magazine en nieuwsbrief

 Maandelijks geeft Fonds 1818 een gratis papieren magazine uit, waarvoor je je via de website kunt opgeven. In januari verschijnt een speciaal themanummer over het Westland. Ook voor de gratis digitale nieuwsbrief kun je je opgeven op de site.