Nieuwjaarsconcert Knallend Westland zet de spotlights op jong talent

Gepubliceerd op vrijdag 7 december 2018


Op zondag 6 januari 2019 wordt in WestlandTheater De Naald het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met een sprankelend programma vol muziek, dans en theater. Negen enthousiaste jonge Westlandse talenten staan te trappelen om voor het eerst vol in de spotlights op een groot podium te stralen. Het nieuwjaarsconcert Knallend Westland is inmiddels een begrip: wegens groot succes zijn er dit keer twee voorstellingen, om 13.00 uur en om 16.15 uur. 

Talenten
Het trio Luna (15), Iola (13) en Pippa (11) Meijer zal, net als Nina Stigter (13) zingend van zich laten horen. De 21-jarige Jim Brinkman speelt saxofoon en Rico Bleijie (19), Youri van der Hout (17), Ramon Boedhoe (15) en Daniël Schwagermann (16) brengen als Quartet Low Brass de veelzijdigheid van de tuba over het voetlicht. Als vanouds staan de talenten op het podium met een scala aan Westlandse professionele en goede amateur artiesten en organisaties: Blazers Collectief WEST, dansschool Dans Creatie, Muziekmeesters Westland, Kinder- en tienerkoor EigenWijs, Theaterschool Koperen Kees, de slagwerkgroepen van muziekverenigingen De Phoenix en Pius X en trombone-ensemble Greenport Bones.

Optredens in verrassende combinaties

Special guest deze middag is kleinkunstenares Elke Vierveijzer. In 2017 veroverde zij de harten van het Westlandse publiek én de publieksprijs van het Rabo Talenten Concours met haar programma ‘Om te janken zo mooi’. Ook haar nieuwe programma ‘Zonder genade’ is een groot succes, met prachtige, ontroerende en bijtende liedjes. Elke zal de talenten op een bijzondere manier in het zonnetje zetten.

Het concert staat bol van de verrassende combinaties. Zo treden leerlingen van dansschool Dans Creatie behalve met Elke Vierveijzer ook op met de slagwerkgroepen van muziekverenigingen De Phoenix en Pius X. Het Westlands Blazers Collectief begeleidt leerlingen van theaterschool Koperen Kees, en leerlingen van Muziekmeesters Westland en van de Bernadetteschool en de Blinkerd vormen samen met Kinder- en tienerkoor koor EigenWijs een speciaal kinderkoor. Bijzonder is ook een gezamenlijk optreden van drie deelnemers aan eerder edities: slagwerker Ehran Ruinard, kleinkunstenares Babette Zwinkels en saxofonist Martijn van Ditshuizen. En natuurlijk zullen het professionele blazerscollectief en trombone-ensemble Greenport Bones de zaal weer op zijn kop zetten met een paar swingende nummers.

Kans voor jonge talenten
Met Knallend Westland slaan Westland Cultuurweb en WestlandTheater De Naald voor de vierde maal op rij de handen ineen. Het idee achter het concert is tweeledig: het Westlandse publiek laten zien hoe rijk het Westland is aan muzikaal talent, én een aantal jonge talenten de kans te geven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting.

Saxofonist en initiatiefnemer Erik-Jan de With tekent wederom voor de muzikale leiding van Knallend Westland. Eerder stond hij aan de wieg van het Westlands Saxofoonorkest, de Westlandse Saxofoondag en Blazers Collectief WEST (voorheen Westlands Blazers Ensemble).

Het nieuwjaarsconcert is mede mogelijk dankzij de financiële steun van Certhon Greenhouse Solutions.

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, zondag 6 januari 2019, 13.00 en 16.15 uur in WestlandTheater De Naald. Kaarten à €16,00 zijn te verkrijgen via 0174 -636900 of www.westlandtheater.nl. Meer informatie op www.westlandnieuwjaarsconcert en op Facebook ( https://www.facebook.com/westlandnieuwjaarsconcert/)