Westland Cultuurweb naar het VO

Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Vanaf januari 2019 zal Westland Cultuurweb niet alleen de Westlandse basisscholen, maar ook de middelbare scholen ondersteunen bij het versterken van cultuureducatie! Met dank aan financiering van de gemeente Westland komen we een stapje dichterbij ons doel om cultuureducatie toegankelijk te maken voor elk Westlands kind.

Kern van het programma wordt het begeleiden van de scholen bij hun cultuurbeleid. Een cultuurcoach zal daarvoor de scholen gaan bezoeken. Daarbij is voor iedere school een klein budget om culturele activiteiten te organiseren. Ook zal Cultuurweb diverse leergemeenschappen organiseren, waar kunstvakdocenten elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. En natuurlijk gaan we door met onze samenwerking met WestlandTheater De Naald: in het project Spotlight bieden we talentvolle jongeren een podium en een kans om zich verder te ontwikkelen. Op 1 april 2019 vindt de finale van de eerste editie van Spotlight plaats, in WestlandTheater De Naald.

Bij Cultuurweb zijn we erg blij dat we een nieuwe stap mogen zetten, zodat alle Westlandse jongeren optimale kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Ilona Rozenboom via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.