Feestelijke lancering PUUR! cultuur op 1 september tijdens Picknick Festival Westerhonk

Gepubliceerd op dinsdag 28 augustus 2018

Goede kunst- en cultuurlessen zijn voor iedereen! Daarom gaat komend seizoen PUUR! cultuur van start, het nieuwe kunst en cultuur educatieprogramma voor buitengewone Westlanders. Tijdens het Picknick Festival op Het Westerhonk op 1 september a.s. vindt de feestelijke lancering plaats. Vanaf 10.00 uur kan iedereen tijdens laagdrempelige workshops theater, dans, muziek en beeldende kunst al kennis maken met PUUR! cultuur. En om 14:30 zal wethouder Piet Vreugdenhil het officiële startsein geven. Met een spetterend optreden door Special Dance van dansschool Dance For You wordt PUUR! cultuur dan een feit!

PUUR! cultuur is een initiatief van Westland Cultuurweb in samenwerking met theaterschool Koperen Kees, dansschool Dance For You en Muziekmeesters Westland. Het aanbod is gevarieerd en omvat workshops, cursussen en lessen voor mensen met een beperking in zowel muziek als dans, beeldende kunst en theater. In dekunstclubs kunnen deelnemers steeds gedurende zes weken kennis maken met een discipline. Dat kan in Naaldwijk, Wateringen en Monster. Theatergroep Buitengewoon van Koperen kees en Special Dance van Dance For You bieden jaarrond theater- en danslessen. Bovendien gaat na de kerstvakantie een speciaal orkest van start bij Muziekmeesters Westland, waar natuurlijk ook individuele muzieklessen mogelijk zijn. Korte cursussen of losse workshops in de verschillende disciplines kunnen in overleg op bijvoorbeeld een woon- of zorglocatie worden ingezet.
PUUR! cultuur breidt het bestaande dans- en theateraanbod uit met muziek en beeldende kunst en nieuwe lesvormen, zodat alle Westlanders kunnen genieten van goede kunstlessen.

Aanmelden voor de workshops tijdens het Picknick Festival is niet nodig. Wees even iemand anders tijdens de workshop theater, leef je uit op een Afrikaanse trommel bij de workshop muziek, ontdek de kunstenaar in jezelf bij de workshop beeldend of schitter met je dance skills tijdens de workshop dans. Iedereen is op 1 september van harte welkom om zijn kunsten te tonen! Het programma is te vinden op: https://www.sheerenloo.nl/picknickfestival/workshops-en-activiteiten

Meer over PUUR! cultuur lees je hier

Het aanbod PUUR! cursussen, lessen en workshops vind je hier

PUUR! cultuur komt tot stand met steun van de gemeente Westland, RaboWestlandFonds, het Arie Kuiper Fonds, NSGK Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en Stichting Nationaal Fonds Stinafo.