Trees Wempe en Joke van Lier exposeren in De Hofboerderij

Gepubliceerd op woensdag 30 mei 2018

De Hofboerderij Wateringen biedt in de maand juni onderdak aan een tweetal kunstenaars uit deze regio: Trees Wempe en Joke van Lier.

 

Stillevens van juthout door Trees Wempe.

Uren lopen over het strand en van alles oprapen dat daar zomaar ligt vindt Trees heerlijk: strandjutten, ontstaan door de liefde voor strand en zee. Naast de stillevens van juthout inspireert laat ze zich door het gevonden materiaal inspireren tot het maken van abstract werk.

“Het inspireert me als ik een stuk hout vind dat door het zout, het zand, de zon en de wind verweerd is. De verkleurde verf en de versleten vormen geven vaak meteen al het onderwerp aan dat een stilleven gaat vormen. Door de werking van de zon en de zee waaraan het hout jaren lang blootgesteld is geweest komen al die fantastische kleuren te voorschijn.” Deze kleurige stukken hout vormde het begin van het maken van abstract werk. De basis is echter altijd het op het strand gevonden hout.

Glas van Joke van Lier.

De glaskunst heeft Joke van Lier al jaren in haar greep. “Glas is als de mens, sterk en tegelijk breekbaar. Als ik hiermee werk kan ik volledig mijn creativiteit kwijt. Door middel van fusing, casting of handvormen aan de blaaspijp maak ik kunstwerken van glas. Om deze mooi te presenteren, vervaardig ik bijbehorende standaards van ijzer en/of RVS. Glas kan een schitterend kleurenpalet geven als ze door licht of zon wordt gevangen en glaswerken kunnen een betoverende glinstering geven in huis of in tuin. Mijn recente kunstwerken zijn abstract, waarin de kleur domineert en niet zozeer de vorm. Ik werd hierbij vooral geïnspireerd door het abstracte werk van bekende schilderkunstenaars uit de jaren twintig van de vorige eeuw”.

Stoken in de glasoven vergt aanzienlijke kennis van glas, stooktechnieken en een uiterste precisie.. De effecten van het versmelten zijn boeiend en blijvend mooi.

Beide kunstenaars exposeerden al eerder in de Hofboerderij maar laten nu recent en meer abstract werk zien.

De expositie is van zaterdag 9 juni tot en met zondag 1 juli elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. De Hofboerderij is goed toegankelijk voor minder validen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.


De Opening is zaterdag 9 juni 2018 om 14.00 uur in aanwezigheid van beide exposanten.