Gezocht: kunstdocenten met inspirerende workshops voor leerkrachten

Gepubliceerd op donderdag 17 mei 2018

Westland Cultuurweb zoekt inspirerende ervaringsgerichte workshops voor leerkrachten tijdens de Kunst & School conferentie 2018

Op woensdagmiddag 10 oktober 2018 organiseert Westland Cultuurweb opnieuw de Kunst & School conferentie voor Westlandse scholen. Kennismaking met en samenwerking tussen cultureel aanbieders en het onderwijs staan deze middag centraal. Wij willen op de conferentie graag het Westlandse cultuureducatieaanbod voor het primair onderwijs zichtbaar maken.

Ben jij een lokale culturele aanbieder en heb je ervaring in lesgeven binnen het onderwijs? Dan is dit je kans om een inspirerende workshop te bieden aan de leerkrachten van de Westlandse scholen. Het betreft een door jouzelf ontwikkelde workshop van één uur. We zoeken workshops in muziek, dans, beeldende kunst, theater, media, erfgoed en literatuur & filosofie. Afhankelijk van de mogelijkheden en het animo van de leerkrachten zul je de workshop één of twee keer geven.


Wat bieden wij?

  • Een vergoeding van € 175,00 (incl. btw), uitgaande van één workshop. Voor het geven van een eventuele tweede workshop (herhalen van dezelfde workshop) geldt een extra vergoeding van € 75,00 inclusief btw.
  • Persoonlijke begeleiding in de voorbereiding van de workshop, waarbij beleving centraal staat. Ook bij locatie gebonden aanbod, denk aan een theater of museum, zoeken we samen naar een manier om een actieve beleving te bieden aan de leerkrachten op de locatie van de conferentie.
  • Op vrijdagochtend 22 juni organiseren we een gratis training rondom het creatief proces, waar je inzicht in het werken met het creatief proces van de SLO opdoet en jouw workshop uit kunt werken n.a.v. de fases van dit proces.
  • Een unieke kans om de Westlandse leerkrachten te laten ervaren wat jij de school, de leerkrachten en de leerlingen te bieden hebt.


Wat vragen wij?

Uit de aanmeldingen selecteren we het aanbod dat het best passend is voor de Westlandse leerkrachten. Hierbij hanteren we de volgende selectiecriteria:

  • De aanbieder heeft ervaring in het samenwerken met en/of trainen/begeleiden van leerkrachten in het primair onderwijs.
  • De aanbieder heeft bij voorkeur een kunstvakopleiding genoten.
  • De workshop volgt het creatief proces van de SLO , waarbij doen, ervaren en beleven centraal staan. 
  • De deelnemende leerkrachten kunnen hun eigen vaardigheden ontwikkelen tijdens de workshop.

Daarnaast dienen wij bij de selectie rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Bij gelijke geschiktheid hebben Westlandse aanbieders voorkeur boven niet-Westlandse aanbieders.
  • Er wordt gestreefd naar een optimale spreiding over de verschillende kunstdisciplines (muziek, dans, beeldende kunst, theater, media, erfgoed, literatuur & filosofie).

De inzendingen die aan de meeste criteria voldoen, zullen worden geselecteerd.


Wat moet je nog meer weten?                                                                              

Tijdens je workshop inspireer je de leerkracht in de rol van de leerling. De leerkracht ervaart zelf wat jouw aanbod met de leerlingen doet/kan doen en ontwikkelt hierbij zijn eigen culturele vaardigheden in de kunstdiscipline van je keuze.
Voor het uitwerken van de workshop ontvang je van ons een model met de fases van het creatief proces, waarbij gewerkt wordt aan leerdoelen.
Je kunt gebruik maken van een reeds bestaande les (Kunstkracht 10 of eigen aanbod), maar dan gericht op leerkrachten.

Aanmelden kan tot 4 juni d.m.v. dit formulier. Rond 8 juni maken wij onze selectie bekend. Voor vragen kun je je wenden tot Iris Scheffers.


Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!


Hartelijke groet,

Wendy van Es, Ilona Rozenboom en Iris Scheffers