Barre Blues Route: muziek van grote klasse op acht locaties tussen zee en kassen!

Gepubliceerd op woensdag 16 mei 2018

Blues aan Zee tracteert ons dit jaar weer op fantastische gratis livemuziek op maar liefst acht locaties in Monster en Ter Heijde! Negen blues en blues-gerelateerde bands zorgen vanaf 21.30 uur voor een stomende avond en nacht. Van de openingsact door Bos’s Blues Band tot de grote finale, een tribute aan de oervader van de Chicago blues Muddy Waters door de band van Robert Fossen en Thomas Tousaint, is de route een aaneenschakeling van goed, beter, best! Gebruik de gratis busjesdienst tussen de locaties of kom lekker op de fiets. Maar ook lopend kom je een heel eind, frisse lucht en bluescultuur opsnuiven, een topcombinatie!

Check voor tijden en locaties de website van Blues Aan Zee

Check de Barre route op You Tube

Hieronder een overzicht van het programma:

De Noviteit (tuinzaal) Kloosterlaan 33 Bos’s Blues Band
De openingsband op het grote podium is de Bos's Blues Band. Dit is de band rond Henk Bosman gitarist/zanger en bluesharp speler met wat virtuoze jongelui om hem heen, zijnde, Paolo Grobben op de bas, Chris van der Kroft beroert de drums. En Peter Seilberger op keyboard. De muziek bestaat uit opzwepende jazzy swing-shuffels tot traag treurende Blues-ballads, daar mee schildert de Band met een afwisselend palet van geïmproviseerde noten, een muzikaal landschap.

Café Comeback Kerkplein 4 Monster - John Burki & the Dynaflow ft Willem vd Schoof (Hammond)
Ook Blues aan Zee komt hier terug en we nemen mee: John Burki & the Dynaflow en Willem vd Schoof (Hammond). John is gitarist, mandolinist, zanger en muziekdocent met een voorliefde voor muziek die in de eerste helft van de vorige eeuw in Amerika ontstond: blues, rock & roll, bluegrass, country, jazz. Hij wordt begeleid door de geoliede machine genoemd the Dynaflow . Een rhythm sectie die bestaat uit Eduard Nijenhuis drums en Jan Markus op de basgitaar en als extra daar bij de vermaarde Hammondorgel machinist Willem van de Schoof.

Fata Morgana Choorstraat 99 Monster - Big Boss Men Bluesband
Dit is geen luchtspiegeling Big Boss Men Bluesband zag je vorig jaar ook op Barre Blues. De band is geboren in Naaldwijk en bestaat uit 6 man. Zij spelen hoofdzakelijk Chicago blues. Er zijn wat personele wisselingen geweest, maar nu staat alles lekker op de rails. De zes huidige bazen zijn: Fred Starrenburg (drums), Erwin Dekker (zang), Bas van Dongen (bas), Reinoud Sijtsma (toetsen), Hans Baks (bluesharp), Peet Huisman (gitaar).

Ojos Choorstraat 95 Monster - Meryn Bevelander band
Jonge muzikanten in de in de Oude Jongens School. De Meryn Bevelander band , die als piepjonge band al eerder voor Blues aan Zee in de spiegeltent speelde, is weer een stukje volwassener geworden Meryn is nu 14 jaar en heeft met zijn twee oudere broers Florian en Aron heel wat ervaring op gedaan met hun geliefde bluesmuziek. Gespeeld hebben ze op festivals o.a. in Culemborg en zelfs in België. Meryn was met die ouwe Douwe Bob op tv te zien op NPO3.

Café de Viskeet Strandweg 15 Ter Heijde - Schipper en Bemanning
De band Schipper en bemanning is hier in ieder geval wel behoorlijk op zijn plaats, zo dicht bij zee. Deze sympathieke gitarist/zanger, Kees Schipper genaamd, heeft een grote staat van dienst als muzikant maar ook als docent en projectleider in popmuziek. Het allerliefst staat Kees toch op het podium en dat is tegenwoordig steeds vaker in Duitsland waar hij vaste gast is op festivals (Dresden, Leipzig) en diverse clubs, jawohl. De muziek die hij met deze band brengt gaat van Robert Johnson tot Robben Ford, van de Crusaders tot Fleetwood Mac.

Café De Wielepet Heijdseweg 9 Monster – Highway 48
Is nog niet lang geleden opgericht met muzikanten die elkaar via facebook en marktplaats hebben gevonden. Een ding hebben ze gemeen, het plezier om muziek uit de jaren 60/70 te maken. Swampy blues, Blues en Rock & roll passeren de revue. Varieërend van Creedence Clearwater Revival tot Otis Redding en van Eric Clapton tot Electric Light Orchestra. De band bestaat uit: Peter Surie, zang - Fred Teljeur sologitaar - Marcial Lorenzo, bassist - Raymond Goard, drums - Bo Strookappe toetsen - Koos Bron slaggitaar. Heel wat bekende gezichten in deze band.

Brasserie de Druiventuin Vlotlaan 535 Monster - Wooden Paul
Wooden Paul De bekende, 45 jaar jonge, Westlandse band heeft een onverwoestbare passie voor de blues-rock van Rory Gallacher. En nog steeds spatten de vonken bij elk optreden er vanaf. Vorig jaar zomer is hun grote droomwens uitgekomen, de band speelde op het Rory Gallagher International Tribute festival in Rory’s geboorteplaats in Ierland, maar liefst twee optredens deed de band daar. Wooden Paul bestaat uit: Ap Snaar/Heus waar - gitaar, Inge Clausing - basgitaar, Peet Groenewegen – drums, Aad de Vetten – zang, gitaar en Ukelele. Nog grotere droom komt uit op 23 augustus dan is Wooden Paul het voorprogramma van Jan Akkerman met My Brainbox in de Naaldwijkse Spiegeltent.

Jamm Beach strand Ter Heijde via Karel Doormanweg - Sweet Mary Jane
Een populaire meid die Sweet Mary Jane de meest geboekte band in ons bluesy vaderland, en dat is niet voor niets. Niemand giet met zoveel passie zijn geliefde muziek over het publiek als gitarist Fred. Kijk uit! Mr. Rock & Roll himself staat hier op het podium. Bluesrock met Fender gitaren en een stem als van muzikaal schuurpapier. Zo puur moet het zijn en niet anders. Voeg daarbij het ritme van de stoommachine, genaamd Ton en Lars en het is het genieten dubbel en dwars.

0.30 u. 2.00 u. De grote finale
Noviteit Kloosterlaan 33 Monster (tuinzaal) de afsluiter - Muddy Waters Tribute band met Robert Fossen en Thomas Tousaint
Een eerbetoon aan de uitvinder van de Chicago blues, de grote held van iedere blues liefhebber. In Nederland kan niemand anders dat beter dan Robert Fossen. De man met het prachtige stemgeluid en de muziek zo weet te brengen zoals het origineel geklonken heeft. Robert Fossen brengt hier voor een uitgelezen gezelschap van muzikanten mee, zoals Thomas Toussaint die verkozen is als: Best Dutch Blues Harmonica Player 2016. En Robbert zelf Finalist at the International Blues Challenge 2013 - Best Ducth Blues Vocalist 2014. "The only official Muddy Waters Tribute Band in Europe" is een geweldige afsluiter van Barre Blues 2018