Twaalfde Open AteLIER Route vol afwisseling

Gepubliceerd op maandag 9 april 2018

De twaalfde uitvoering van de Open AteLIER Route komt er aan. Op zaterdag 21 en zondag 22 april a.s. zullen van 11.00 tot 17.00 uur traditiegetrouw honderden bezoekers De Lier bezoeken. Op 13 locaties kun je genieten van het werk van 35 kunstenaars. 

Behalve de bekende adressen zijn dit jaar ook enkele nieuwe locaties toegevoegd. Ook in de sfeervolle Domkerk zijn werkstukken te bewonderen van lokale en regionale kunstenaars. “De expositie ‘Kunst in de Kerk’ hield een paar jaar geleden op te bestaan. Vandaar dat we het idee opgevat hebben om ook de Dom in onze route te betrekken. Met steun van onze sponsors hebben wij de realisatie kunnen bewerkstelligen. Vooral de steun van hoofdsponsors Liers Gevoel, Habbekrats en Westland Cultuurweb is essentieel geweest”, zegt woordvoerder Peter Keijzer. Ook medeorganisator Anja Keijzer is enthousiast over de samenstelling van de route. “We zijn er al bijna driekwart jaar mee bezig. Met name het uitnodigen van enkele gastexposanten, ten aanvulling op ons eigen werk, vergt veel tijd. We willen onze bezoekers toch elke keer verrassen. Naast het tonen van schilderijen, aquarellen, glas, keramiek, gedichten, bronzen beelden etc. willen we op een paar locaties ook live muziek op de achtergrond laten horen. De combinatie kijken en luisteren is ook in de vorige route succesvol gebleken”.

Als de weergoden goed gezind zijn, zal het weer een druk worden op de creatieve route, die gemiddeld zo’n 1500 bezoekers op de been brengt. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, op de meeste locaties staat de koffie of thee klaar Met een tijdige start kan men alle locaties van de route op één dag bezoeken.                                    

Meer info vind je op www.openatelierroute.nl en op de Facebookpagina.