Gouden Caleiscoop voor het mooiste cultuurpartcipatieproject

Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018

Het Fonds voor Cultuur Participatie bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd  door in het hele land projecten in het zonnetje te zetten. In elke provincie reikt het Fonds een Gouden Caleidoscoop uit, de prijs voor het mooiste cultuurparticipatieproject in die provincie.

Nomineren 
Cultuur maakt iedereen. Ook bij jou in de buurt. Ken jij een project dat veel indruk heeft gemaakt op jou en je omgeving? Nomineer het project voor 15 april via het nominatieformulier en vertel het Fonds waarom juist dit project de Gouden Caleidoscoop verdient. Wie weet wint het project de Gouden Caleidoscoop van jouw provincie, inclusief een cheque van 1000 euro.

Welke projecten komen in aanmerking?
De prijs is bedoeld voor cultuurparticipatie of cultuureducatie projecten. Het gaat dus om kunst- en cultuurbeoefening in de vrije tijd, of op school. Verder is er een aantal formele criteria:

 - Het gaat om een project. (Dus niet een persoon, plek of instelling)
 - In het project zijn de deelnemers actief bezig met cultuur in de vrije tijd of op school
 - Het project vond (deels) plaats in 2017
 - Het project speelt een belangrijke rol in de omgeving (de straat, de wijk, gemeente of provincie)

De jury 
Alle genomineerde projecten die aan bovenstaande criteria voldoen worden bekeken door een jury. De jury bestaat uit een medewerker van het Fonds en iemand uit de provincie waar het om gaat. De jury beoordeelt de projecten onder andere op originaliteit en de impact op de omgeving.
 
De winnaar
Nadat de jury een winnaar heeft gekozen wordt er contact opgenomen met degene die het project heeft genomineerd. Samen verrassen ze de winnaar met een Gouden Caleidoscoop en een cheque van 1000 euro. Ook wordt de winnaar, samen met de voordrager, uitgenodigd voor het jubileumevenement van het Fonds in juli.
 
Gouden C
Naast de 12 Gouden Caleidoscopen reikt het Fonds dit jaar voor de zesde keer, een Gouden C uit. Dit is een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken. De winnaar van de Gouden C wordt in juli bekend gemaakt.
 
Wie verdient volgens jou een prijs voor mooiste cultuurproject? Laat het weten!