Verkiezing nieuwe Streekdichter op Westlands Boekengala

Gepubliceerd op donderdag 8 maart 2018

De spanning stijgt. Wie wordt de tweede Westlandse Streekdichter? Donderdag 15 maart wordt tijdens het Westlands Boekengala in De Naald bekend gemaakt wie zich de opvolger van de huidige streekdichter Marijke van Geest mag noemen. De jury selecteerde drie genomineerden: Ton ter Heijden (Monster), Dennis Koopman (Naaldwijk) en Dirk den Hoed (Schipluiden). 

Eén van hen mag zich voor een periode van twee jaar Westlandse Streekdichter noemen. De door beeldend kunstenaar Menno ’t Hart ontworpen wisseltrofee mag de winnaar zolang mee naar huis nemen. De bekendmaking vindt plaats tijdens de tweede editie van het Westlands Boekengala, waar ook Midas Dekkers, Tommy Wieringa en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin akte de présence geven. Dit feest voor iedereen die van literatuur houdt of graag een boek leest, vindt plaats op donderdag 15 maart in De Naald. Het nationale thema van de boekenweek, ‘Natuur’, is ook het thema van het Westlands Boekengala.

Signeersessie
Altijd al een gesigneerd exemplaar van Tommy Wieringa, Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin of van Midas Dekkers willen hebben? Voor de echte fans worden dit jaar signeersessies georganiseerd. Tijdens de afterparty zijn Tommy, Ester en Midas aanwezig in de foyer alwaar zij hun werk signeren. Ter plekke kan werk van hun maar ook van Westlandse schrijvers gekocht worden bij een speciale Boekengala dependance van de The Read Shop Naaldwijk .

Bioloog en schrijver Midas Dekkers schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Hij staat erom bekend biologisch-wetenschappelijke thema’s op een toegankelijke wijze met gevoel voor humor uit te leggen. Het grote publiek kent hem ook van zijn medewerking aan radio en tv-programma’s.
Schrijver en AD columnist Tommy Wieringa is een van de meest gelezen schrijvers van Nederland. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en volgens de NRC behoort hij bij “de grote tien van de Nederlandse literatuur.”
Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin wordt geroemd om haar scherpe geest en groot taalgevoel. Naast het schrijven van poëzie presenteert zij het VPRO radioprogramma ’Nooit meer slapen’ en is medepresentator van De Nacht van de Poëzie.

De muzikale afterparty wordt verzorgd door het duo Pet met Peter Kruithof van De Kromme Jongens & Jump Koch. DJ Dylan Otto maakt de muzikale omlijsting compleet en zorgt ervoor dat men swingend de avond uit gaat.


Reserveren
Kaarten voor deze unieke avond kosten slechts € 15,- en zijn  verkrijgbaar via WestlandTheater De Naald: , 0174-636900 of aan de balie van De Naald.Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en WestlandTheater de Naald.

Het Westlands Boekengala wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal “De Bonnen”  Fonds Westland, Fachjan, FloraXchange en Ben’s Fashion.