Grote namen op Westlands Boekengala 2018

Gepubliceerd op dinsdag 13 februari 2018

Midas Dekkers, Tommy Wieringa en Esther Naomi Perquin geven akte de présence op het Westlands Boekengala 2018. Dit feest voor iedereen die van literatuur houdt of graag een boek leest, vindt plaats op donderdag 15 maart in WestlandTheater de Naald in Naaldwijk. Het nationale thema van de boekenweek, ‘Natuur’, is ook het thema van het Westlands Boekengala.

Met de komst van schrijvers Midas Dekkers en Tommy Wieringa én dichter des vaderlands Esther Naomi Perquin belooft het een bijzondere avond te worden. Niet in de laatste plaats omdat het programma wordt gepresenteerd door de Staat van Verwarring, gevormd door het cabaretduo Ronald Snijders en Pieter Jouke. De vraag “wie wordt de nieuwe Westlandse streekdichter?” wordt beantwoord met de verkiezing en installatie van de opvolger van de huidige streekdichter Marijke van Geest.

Bioloog en schrijver Midas Dekkers schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Hij staat erom bekend biologisch-wetenschappelijke thema’s op een toegankelijke wijze met gevoel voor humor uit te leggen. Het grote publiek kent hem ook van zijn medewerking aan radio en tv-programma’s.

Schrijver en AD columnist Tommy Wieringa is een van de meest gelezen schrijvers van Nederland. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en volgens de NRC behoort hij bij “de grote tien van de Nederlandse literatuur.”

Dichter des Vaderlands Esther Naomi Perquin wordt geroemd om haar scherpe geest en groot taalgevoel. Naast het schrijven van poëzie presenteert zij het VPRO radioprogramma ’Nooit meer slapen’ en is medepresentator van De Nacht van de Poëzie.

De muzikale afterparty wordt verzorgd door het duo Pet met Peter Kruithof van De Kromme Jongens & Jump Koch. DJ Dylan Otto maakt de muzikale omlijsting compleet en zorgt ervoor dat wij swingend de avond uitdansen.

Het foyer programma start om 19:30 uur. Vanaf 19:15 uur worden gasten bij binnenkomst al in verwarring gebracht door het cabaretduo Ronald Snijders en Pieter Jouke. Het zaalprogramma start om 20:00 uur en we dansen de avond uit, waarbij het programma eindigt rond middernacht.

Reserveren
Kaarten voor deze unieke avond kosten slechts € 15,- en zijn  verkrijgbaar via WestlandTheater De Naald: www.westlandtheater.nl, 0174-636900 of aan de balie van De Naald.

Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en WestlandTheater de Naald.

 Het Westlands Boekengala wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal 'De Bonnen'  Fonds Westland, Fachjan, FloraXchange en Ben’s Fashion.