Voorjaarsexpositie 'De Zee' in de Hofboerderij

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Van zaterdag 3 februari tot en met zondag 25 maart 2018 exposeren Wilma van der Lely, Juliana Eijken en Jan Joop Veenman schilderijen, objecten en installaties in de Wateringse Hofboerderij.

Wilma van der Lely schildert abstract, intuïtief en zeer kleurrijk. Deze manier van schilderen heeft ze geleerd bij workshops in Den Haag. Ze is er zelf mee verder gegaan en zo haar eigen stijl ontwikkeld. Op een basis van acrylverf brengt zij een laag met in water oplosbare olieverf aan die soms licht transparant is, waardoor bijzondere kleureffecten ontstaan.

Juliana Eijken schildert met olieverf en acrylverf. Haar stijl is te karakteriseren als realistisch en romantisch met gebruik van verrassend warme en diepe kleuren met veel diepte en beweging. De onderwerpen van haar schilderijen zijn zeer gevarieerd; verrassende bloemen, landschappen, dorps- en zeegezichten, Westlandse tafereeltjes en portretten.  Vooral haar portretten, die ze ook in opdracht vervaardigt, genieten inmiddels enige bekendheid.

Juliana is in Pakistan geboren en heeft daar een universitaire studie Fine Arts afgerond..

Voor Jan Joop Veenman blijft het een uitdaging om steeds andere materialen en vormen te onderzoeken. Onderzoeken en bij jezelf blijven, zonder zijn het handschrift te verliezen.  Jan Joop maakt vooral ruimtelijk werk. Vaak met een open structuur, maar de objecten worden steeds compacter en licht en schaduw gaan nu ook meewerken. Veelal houten constructies worden met moeren, bouten en ijzerdraad aan elkaar verbonden.  De verbindingen blijven zichtbaar en vormen een onderdeel van het geheel. Hij schept er ook plezier in om alledaagse voorwerpen een kleine draai te geven. Sinds 2009 lvolgt Jan Joop lessen aan de Kunstacademie Leiden.

In verschillende werken van de kunstenaars komt het thema 'De Zee' tot uiting. Deze verrassende groepsexpositie is elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30  uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen/Kwintsheul. 

U bent van harte welkom bij de opening op zaterdag 3 februari 2018 om 14.00 uur in aanwezigheid van de exposanten.