Topmusici bij Oude Kerk Klassiek

Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2018

Zondag 28 januari zijn topmusici Pieter van Loenen (viool), Tobias Borsboom (piano) en Jasper Grijpink (klarinet) te gast bij Oude Kerk Klassiek, een initiatief van Westland Cultuurweb, St. Vrienden van de Oude Kerk en WestlandTheater De Naald. Het concert begint om 15.00 uur in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

“Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours, waar violist Pieter van Loenen in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Sindsdien gaat het hard met deze jonge violist. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving hiervoor de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Als solist en als kamermusicus geeft hij nu concerten in binnen- en buitenland, recent nog op tournees naar Amerika en China.


Deze middag brengt Van Loenen samen met klarinettist Jasper Grijpink en pianist Tobias Borsboom een gevarieerd klassiek programma in de Oude Kerk.  Jasper Grijpink studeerde aan het Koninklijk en remplaceerde bij onder andere Het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest. Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt.


Programma

Het trio brengt deze middag werken van o.a. Mozart, Stravinsky, Debussy, Bartók en John Williams. Het volledige programma is hier te bekijken.


Reserveren

Kaarten voor het concert kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via WestlandTheater De Naald: www.westlandtheater.nl / 0174-636900 of aan de balie van De Naald. Op de dag zelf zijn er kaarten aan de deur van de Oude Kerk verkrijgbaar (mits voorradig).