Kunstkracht 55+ volop in beweging

Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2018

Het succesvolle kunstparticipatieproject voor ouderen Kunstkracht 55+ is volop in beweging! Deze maand liepen drie projecten ten einde, nieuwe projecten staan op de rol.

Kunstenares Marja Ouwerling heeft tien weken enthousiast getekend en geschilderd met bewoners en cliënten van de dagbesteding van de Ark in Wateringen. Op zaterdag 20 januari laten zij tijdens een gezellige middag hun gemaakte werken zien in een expositie. Iedereen is vanaf 14.30 uur van harte welkom in Careyn woonzorgcomplex De Ark, Herenstraat 85 in Wateringen!

Bewoners van de Terwebloem in Poeldijk maakten gedurende tien weken kunstles van Juliette van de Walle en Alies Bakker kennis met allerlei materialen en technieken. Geïnspireerd door het werk van verschillende kunstenaars maakten ze de prachtigste dingen. Tijdens de laatste les op dinsdag 16 januari exposeerden ze vol trots hun werk. ‘Ik heb mezelf verbluft’, zei mevrouw Van der Voort (85), “nu kan ik het iedereen laten zien en erover opscheppen!” En mevrouw Kempen (98): ‘Ik heb zo genoten, en vanavond bellen ze me weer met “wat heb je vandaag gemaakt mam?” Op vrijdag 12 januari verzorgde het Westlands Dagorkest van Fusica een spetterend optreden in woonzorgcentrum Woerdblok in Naaldwijk. Muziekdocent Michel Ponsioen, verbonden aan Fusica, gaf de bewoners hier tien weken les in slagwerk en percussie-instrumenten. Tussen het optreden door lieten hij en de bewoners de nummers horen die zij samen hebben ingestudeerd. Het was groot feest!

En last but not least: woonzorgcentrum De Hooge Tuinen heeft met het Kunstkracht 55+ dansproject ‘Het is de KUNST te verbinden’ de Boven Verwachting Prijs 2018 gewonnen! Met het gewonnen bedrag van € 10.000,- kunnen de komende tijd veel cliënten in andere locaties van Pieter van Foreest meegenieten van dit mooie project. WOS Media maakte indertijd een reportage over het project in De Hooge Tuinen, je kunt hem hier bekijken.

Meer weten over Kunstkracht 55+? Hier lees je meer.