‘Geworteld in Westland’ unieke combinatie van nostalgie en Westlandse nuchterheid

Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2018

Geworteld in Westland: voorstelling en expositie

Historisch Archief Westland i.s.m. Kruijt, Dijk & Jump 

(Her)beleef de geschiedenis van Westland tijdens een boeiende en muzikale voorstelling in Westlandtheater De Naald!

Aan de hand van zes thema's neemt archivaris en Rasverteller Jan Buskes je mee door de geschiedenis van Westland. Ondersteund door foto's en ander historisch materiaal vertelt hij over de bedrijven, ondernemers en arbeiders die Westland maakten tot wat het nu is. Verhalen en anekdotes van mensen uit uiteenlopende werkgebieden zoals het transport, de bouwbedrijven, de horeca- en recreatiesector, de middenstand, de kassenbouw en uiteraard de tuinbouw. De verhalen zijn gebaseerd op het boek 'Geworteld in Westland', waarin 50 familiebedrijven die al een halve eeuw of langer in Westland zijn gevestigd worden geportretteerd. In een sprankelende filmcompilatie van RITV maak je kennis met deze bedrijven en hun echte Westlandse geschiedenis.

Verhalen, beeld, film en muziek; de theatershow Geworteld in Westland betekent twee uur streekgeschiedenis in een theatraal jasje.

Neem je (groot)ouders mee naar een avondje 'Geworteld in Westland'! Een ideaal uitje voor iedereen die het Westland een warm hart toedraagt of geïnteresseerd is in haar geschiedenis.
Twee uur streekgeschiedenis in een theatraal jasje: helemaal goud!

Er zijn twee voorstellingen op dinsdag 30 januari:
De middagvoorstelling begint om 15.00 uur
De avondvoorstelling begint om 19.30 uur.
Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen via www.westlandtheater.nl

In het gemeentehuis in Naaldwijk is nu ook de expositie “Geworteld in Westland te zien, die gekoppeld aan het thema 'Tuinbouw' zestien van de vijftig familiebedrijven uitlicht.