Gezocht: tweede Westlandse Streekdichter

Gepubliceerd op maandag 11 december 2017
Wie wordt de tweede Westlandse Streekdichter?

Sinds 2016 heeft Westland zijn eigen Streekdichter. Marijke van Geest luisterde de afgelopen twee jaar culturele evenementen op met haar gedichten en prikkelde het publiek op poëtische wijze door regelmatig te reageren op de actualiteit.

Nu haar termijn bijna is verstreken is het tijd om een opvolger te vinden. Ben je dichter en woon je in Westland, Midden Delfland of  Hoek van Holland, doe dan mee aan de selectieronde. Om in aanmerking te komen voor deze eervolle functie dien je vier gedichten in te zenden, waarvan er minimaal één over de streek gaat en één naar aanleiding van een actuele situatie in Westland e.o.* is geschreven.  De selectieronde sluit vrijdag 19 januari.

De inzendingen worden geanonimiseerd doorgezonden aan de jury.

Kandidaten vinden het volledige reglement hier op de website van Schrijvers tussen de kassen. Aanmelden kan tot 19-01-2018 via: streekdichter@schrijvers-tussen-de-kassen.nl met inachtneming van de criteria die in het reglement opgenomen zijn.

De tweede Streekdichter wordt gekozen door een onafhankelijke, deskundige jury en voor twee jaar benoemd tijdens het Westlands Boekengala op 15 maart 2018!


* Westland, Midden Delfland of  Hoek van Holland