Kunstpracht 9 ontstuitbaar van start met voorstelling 'Pokon'

Gepubliceerd op maandag 2 oktober 2017

Op maandag 9 oktober genieten in WestlandTheater De Naald 319 kleuters uit de groepen 1 en 2 van vijf Westlandse scholen van de kapriolen van De Dansers in de onstuitbare voorstelling ‘Pokon’. Vanaf dit schooljaar kunnen leerlingen in het Westlandse basisonderwijs de wonderen van professionele kunst en cultuur beleven met het programma Kunstpracht 9. De receptieve leerlijn is ontwikkeld door Westland Cultuurweb in samenwerking met leerkrachten, schooldirecteuren en het culturele veld. Het aanbod bevat een combinatie van voorstellingen, films en concerten op school, in WestlandTheater de Naald en in concertzalen in Rotterdam. Bovendien kunnen scholen gebruik maken van het aanbod van musea in het Haagse Cultuurmenu. Muziek, dans, theater, beeldende kunst en media zijn allemaal vertegenwoordigd. ‘Pokon’ is de eerste van een reeks voorstellingen en museumbezoeken: dit schooljaar maken dankzij Kunstpracht 9 in totaal 5500 leerlingen kennis met bijvoorbeeld de poëtische Cinekid film ‘Iris’, de magische dansvoorstelling ‘IJspaleis’ of met jazzmuziek op school.

‘Pokon’ neemt de kleuters mee op een energieke en associatieve reis door een voor kinderen zeer herkenbare wereld. Of zoals De Dansers het zelf formuleren: "Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, tikkende, buitelende en zingende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem – in een tafel, een trap of toch steeds weer in die regeltjes – Pokon is onstuitbaar."

Kunstpracht 9 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Westland, RaboWestland Fonds en Fonds Westland.