Literair Café De Mooie Woorden met Demi Baltus

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2017

De glinstering in je ogen

en de woorden op je tong

de sproetjes op je neus

waar ik nog liedjes over zong

Mooie woorden van eregast Demi Baltus die optreedt in het ‘Café Mooie Woorden’ op 14 september. Demi is een rasechte podiumdichteres die raak en ritmisch verwoordt wat wordt gedacht maar niet wordt gezegd.  Zij leest niet van papier maar raakt de luisteraar in de ziel met klankgedichten die net zo gemakkelijk klinken als popsongs. Alleen al voor Demi zou je het ‘Café  Mooie Woorden’ moeten bezoeken.

Het literair café vindt plaats bij De 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk. De zaal is vanaf 19:30 uur gratis toegankelijk . Behalve naar Demi Baltus kun je luisteren naar een keur aan Westlandse schrijvers en dichters, die onder meer hun visie geven op het thema ‘Overgang’.  Giel van der Hoeven, Nelleke Vollebregt, Cees Hol, Marjoke van Arnhem, Jaap van Oostrum, Piet Janssen, Lia Spitters en Nico van de Wetering staan op het podium. De presentatie van deze wervelende avond is in handen van de Zuid Hollandse provinciedichter Etwin Grootscholten.

Zoals gewoonlijk strelen bij ‘Café Mooie Woorden’ niet alleen de woorden maar ook muzikale klanken je oren. Deze keer schildert het kleurrijke duo ‘Katakat’ het leven in de kleuren van de regenboog, even afwisselend als ons bestaan zelf. Van uitbundig en dansbaar tot ingetogen, met nummers die het ongezegde een stem geven. Liedjes voor iedereen.

Katakat bestaat uit Carmenkata en Frank Jan Kat die hun muziek uitvoeren met zang, gitaar, accordeon en percussie.

Tijdens de avond zijn de (gesigneerde) boeken van Westlandse schrijvers bij de boekentafel van The Read Shop te koop. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb, Voort & Partners, The Readshop en De 3 Winckels.

Café Mooie Woorden duurt van 20:00 tot 23.00 uur. Wie zeker wil zijn van een plekje kan alvast reserveren op de website van Schrijvers Tussen de Kassen,