Westland Ontmoet: doe mee!

Gepubliceerd op donderdag 1 juni 2017

Op 15 mei werd de ontmoetingsvlag gehesen bij de bibliotheek in Naaldwijk. Het was het startsein voor Westland Ontmoet.  Tijdens deze week van 21 september tot en met 1 oktober 2017 worden op veel plaatsen voor nog veel meer inwoners in Westland ontmoetingen georganiseerd. Door ontmoetingen leren mensen elkaar kennen. Daarmee wordt het sociale netwerk vergroot en doen mensen mee in de samenleving. Westland Ontmoet betekent extra aandacht voor de behoefte om regelmatig met elkaar in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief. Je kunt daarbij denken aan ontmoetingen waar mensen en passant kunnen binnenlopen, zoals een buurtbarbecue, bingo, dansavond, koffieochtend of voorleesmiddag. Maar ook meer georganiseerde ontmoetingen zijn mogelijk: een onderhoudsactie, een sportclub die een toermooi organiseert voor ge├»nteresseerden of een demonstratie of workshop door kunstenaars of een muziekvereniging. Het gaat vooral om laagdrempelige activiteiten die voor een grote diversiteit aan mensen toegankelijk zijn en waarbij de ontmoeting centraal staat.

Iedereen kan meedoen aan Westland Ontmoet, particulier of in organisatieverband. Heb je een leuk idee voor een activiteiten waar verschillende mensen elkaar kunnen ontmoeten? Of wil je weten waar en welke ontmoetingen worden georganiseerd? Kijk op www.WestlandOntmoet.nl, daar vind je alle activiteiten en kun je je eigen initiatief aanmelden. Zo vorm je ook weer een bron voor inspiratie voor iedereen die ook een ontmoeting wil organiseren!

Volg Westland Ontmoet en deel je eigen ervaringen op Facebook (@WestlandOntmoet) en Twitter (@wontmoet), actief met #WestlandOntmoet.