Winnaars Groeispurt bekend!

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2017

Op zaterdag 6 mei vond in Westlands Popcentrum Nederland Drie het Groeispurt Eindfeest plaats. De bands Dad’s Amaryllo, Break The Cycle, Callkoen en Cosmicat betraden het podium in de strijd om een felbegeerde plek op het festival Waterpop in augustus.

Alle bands waren ten opzichte van de auditieavond in november enorm gegroeid en maakten het de jury zeer lastig om tot een keuze te komen. Na een zinderende finale en verwoed beraad kwam de uitslag: Dad’s Amaryllo speelt op de 40ste editie van Waterpop op 11 en 12 ugustus en en Cosmicat werd bekroond met de Groeispurt Aanmoedigingsprijs. Deze band zien we dus volgend jaar terug bij de workshops en masterclasses en op het Groeispurt Eindfeest 2018.

Het bestuur van Groeispurt! Van Westlandse band naar Toptalent kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Bestuurslid Wouter Vedder: “Het afgelopen jaar is het niveau van het traject flink omhoog gegaan. We hebben nationale professionals weten te bereiken, met workshops en masterclasses door John Coffey, Popunie Rotterdam en de Basement Studios als mooi resultaat.”

‘Groeispurt! Van Westlandse band naar Toptalent’ is een initiatief van Waterpop, Muziekcentrum Westland en WPC Nederland Drie. Het doel is om de Westlandse muziekscene kwalitatief verder te helpen, Westlandse bands met eigen werk vormen de specifieke doelgroep.

De organisatie is voor Groeispurt 2018 alweer hard op zoek naar Westlandse bands met eigen werk. Heb je interesse om mee te doen aan het traject 2017-2018? Neem dan snel een kijkje op www.groeispurtwestland.nl. Wie weet staan jullie op de 41ste editie van Waterpop!