‘Albert Einstein: een Muzikaal College’

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2017

Een combinatie van muziek en wetenschap

Ruim een eeuw nadat Albert Einstein zijn relativiteitstheorie uit de doeken deed, stelt Muziekvereniging de Phoenix uit Wateringen de vragen: “Wie was hij?”, “Met welke theorieën heeft hij de natuurkundige wereld verbijsterd?”, en “Wat betekenen zijn theorieën voor het huidige wetenschappelijke veld?” Op zaterdag 20 mei aanstaande geeft Phoenix uit Wateringen tijdens een muzikaal college over Albert Einstein een kijkje in het brein van de geleerde wiens naam we allemaal zo goed kennen. Het concert vindt plaats in het Auditorium van de Technische Universiteit Delft, van 20:15 tot 22:30 uur.

Albert Einstein was naast natuurkundige ook amateurviolist. Hij werd door zijn moeder op jonge leeftijd naar vioolles gestuurd en is de rest van zijn leven viool blijven spelen, met name stukken van Mozart. Deze muziek hielp hem om te ontspannen of als hij met een wiskundig of natuurkundig probleem zat.
Samen met natuurkundige en cabaretier/kleinkunstenaar Chris van Eck brengt het orkest een unieke combinatie van muziek en een college. Met het muziekstuk ‘Catharsis’, van de componist Geert Schrijvers, zal onder andere het thema ‘zwaartekracht’ worden uitgebeeld in muziek. Op ‘Internal Combustion’, van de componist David Gillingham en met choreografie van dansgroep LUX, zal De Phoenix Einsteins beroemde formule E=mc2 belichten. Naast deze twee stukken passeren ook onderwerpen als lichtsnelheid, ruimtereizen en zwarte gaten de revue tijdens deze avond vol muziek, dans, natuurkundige voorbeelden en wetenschap.

Twee eerdere succesvolle multidisciplinaire shows van De Phoenix hadden respectievelijk de ontwikkeling van de zwarte muziekgeschiedenis en het verhaal van Romeo en Julia als thema. Met ‘Albert Einstein: een muzikaal college’ tilt Muziekvereniging de Phoenix blaasmuziek naar een nieuw niveau en laat zien dat samenwerking met andere kunstvormen, waaronder het toevoegen van visuele elementen zoals dansers, zangers, acteurs en percussionisten, bijzonder interessante resultaten oplevert. Met deze insteek staat De Phoenix garant voor een toegankelijke en vooral een hele leuke muzikale avond!

Meer informatie vind je hier