Nieuw! Kunstpracht 9 receptieve leerlijn

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017

Al tijden wilden we iets doen om het bezoeken van theater, concert of museum voor basisschoolleerlingen toegankelijker te maken. En nu is het zover! Vanaf volgend schooljaar start, in aanvulling op de leerlijnen actieve kunstbeoefening die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, een geheel nieuw kunstprogramma voor het basisonderwijs: Kunstpracht 9.

Met Kunstpracht 9 kan elke Westlandse klas ieder schooljaar naar één professionele voorstelling, concert of tentoonstelling. Zo maken leerlngen bijvoorbeeld kennis met een magische voorstelling in het Westland Theater de Naald, met jazzmuziek op school, met Westlandse beeldende kunst of de musea in Den Haag. De cultuurcoördinatoren van de verschillende Westlandse basisscholen reageerden enthousiast op het nieuwe programma, dat we in samenwerking met de scholen hebben vormgegeven. ”Verrassend”, “Mooi dat het aanbod deels uit het Westland komt, heel waardevol”, “Een compleet aanbod, zeer divers!” waren enkele van de lovende reacties.

Het aanbod bevat een combinatie van voorstellingen en concerten op de school zelf, in WestlandTheater De Naald, in concertzalen in Rotterdam en in musea in Den Haag. Het bestaande programma Cultuurmenu van de Haagse musea is in het aanbod opgenomen. Scholen kunnen het programma naar eigen inzicht en passend bij de school samenstellen.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Westland en RaboWestland Fonds dragen bij aan de financiering van het voorstellingsbezoek.

We zijn trots en blij dat het met de steun van de gemeente en de fondsen binnen korte tijd mogelijk is geworden alle kinderen in het Westland te laten genieten van prachtige kunstpareltjes. De eerste scholen hebben zich al ingeschreven!

Naar de pagina over Kunstpracht 9

 

('Ijspaleis' door Plan D, foto Leo van Velzen)