Workshops Meer Muziek in de klas!

Gepubliceerd op dinsdag 7 maart 2017

Music University Days: workshops voor leerkrachten die meer willen met muziek
Wil jij als groepsleerkracht graag meer doen met muziek in je klas? Dan is dit iets voor jou: Meer Muziek in de Klas organiseert Music University Days voor groepsleerkrachten die op zoek zijn naar concrete tips, trucs en handvatten. De gratis workshops worden in maart en april door conservatoria en pabo’s in het hele land aangeboden en zorgen ervoor dat jij praktisch aan de slag kunt met muziek. Op de website van Meer Muziek in Klas vind je waar in de buurt een workshop is, bijvoorbeeld in Rotterdam op 22 maart, Den Haag op 29 maart en op 12 april in Dordrecht. Wees er snel bij, want vol = vol!

De Muziekwedstrijd
Leerkrachten van groep 5, 6 en 7 opgelet! Dit jaar kunnen klassen weer deelnemen aan de spannende muzikale wedstrijd voor basisscholen van Meer Muziek in de Klas!. De klassen gaan de strijd met elkaar aan binnen hun eigen provincie. Per provincie gaan drie klassen door naar het nieuwe familieprogramma van AVROTROS Lang Leve de Muziek Show. De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. Daar wil je toch bij zijn?

Brainstorm samen met je klas over een leuk muziekstuk. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet. Maak daar een creatieve en originele act van en zet die na lekker veel oefenen, bijslijpen vooral heel veel plezier op video! Je kunt inzenden tot en met 13 april.

Hier lees je hoe het werkt, aan welke voorwaarden je moet voldoen én vind je inspiratie voor jullie eigen act!