De Phoenix pakt uit met kindervoorstelling, cursus klassieke muziekgeschiedenis en concert

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2017

Muziekvereniging De Phoenix pakt dit voorjaar flink uit met bijzondere activiteiten. In de aanloop naar een speciaal concert over Albert Einstein door De Phoenix organiseert de Culturele Raad Wateringen samen met hoornist/componist Misha Sporck  in maart een aantal lessen over de geschiedenis van de westerse klassieke muziek. Tijdens de cursus is er bijzondere aandacht voor de wis- en natuurkundige kant van de muziek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoe zuivere intervallen de natuurkundige wetten volgen, en aan componisten als Bach, Brahms en Mozart die in hun composities speelden met metriek.

De cursus zal plaats vinden gedurende vier avonden in maart en april in de Hofboerderij in Wateringen (Hoflaan 1) van 20.00 tot 22.00. De data zijn als volgt: 
• woensdag 15 maart 2017 
• woensdag 22 maart 2017
• woensdag 29 maart 2017
• woensdag 5 april 2017
 
De kosten per Cursist zijn €50,-, inclusief afsluitend concert en koffie of thee bij de cursusavonden.
Opgeven kan via:info@crwateringen.nl

Zie ook de cursusagenda

Het aflsuitende concert/muzikaal college vindt plaats op zaterdagavond 20 mei in het Auditorium van de Technische Universiteit Delft. Het wordt een bijzondere avond met de theorieën van Albert Einstein als leidraad. Chris van Eck neemt het publiek tijdens deze avond met behulp van proefjes en andere voorbeelden mee in Einsteins gedachtewereld. Zijn levensverhaal, zijn theorieën en wat hij heeft betekend voor de huidige wetenschap komen aan de orde. De Percussie Groep en het Harmonie Orkest van De Phoenix omlijsten een en ander met passende muziek, zoals een stuk over de verbrandingsmotor en de lichtsnelheid.

Daarnaast spelen 75 muzikanten van De Phoenix en vijf acteurs op 12 maart de kindervoorstelling ‘Stap voor Stap’. Hoofdrolspelers Ties en Noah zingen en dansen in deze spetterende voorstelling, waarin één jongen zijn passie voor dansen ontdekt. Stap voor Stap speelt zich af in het Westland, waar altijd hard gewerkt wordt en helemaal geen tijd is om te dansen. Maar daar gaat verandering in komen... De Westlandse Mikel van Dijk heeft speciaal voor de voorstelling alle muziek gearrangeerd en beide hoofdrolspelers zijn actief lid bij Musical Express en Dance For You in Wateringen. Stap voor Stap is dus  in alle opzichten spektakel met een fijne Westlandse twist!
 
Op 12 maart zijn er twee voorsteling, om 13.00 uur en om 15.30 uur, beide in de Vang, Lange Spruit 86 Wateringen. Kaartjes zijn 5,- voor kinderen en 7,50 voor ouders.
Reserveren kan via kindertheater@phoenixwateringen.nl

Zie ook de uitagenda