Fresku geeft Masterclass voor bovenbouw HAVO en VWO

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2017

“Geef een pen en ik beschrijf voor jou wat ik beleef en denk…”  (uit ‘Twijfel’)

Ter gelegenheid van het eerste Westlandse Boekengala op dinsdag 28 maart geeft de populaire rapper/cabaretier Fresku speciaal voor de bovenbouw van HAVO en VWO op dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur (tijd in overleg met school) een gratis Masterclass in Westlandtheater de Naald!

Fresku is een woordkunstenaar die met verwondering om zich heen kijkt en zich uitspreekt over politiek, maatschappij maar ook hoe hij vol twijfel en verwondering naar zichzelf kijkt. Op dit moment trekt hij volle zalen in theaters in het land.  Een geweldige kans voor onze leerlingen om hem aan het werk te zien, hun vragen te kunnen stellen en te ontdekken dat met taal en tekst een wereld te veroveren is!

Dankzij de sponsors kan het Westlands Boekengala de masterclass kosteloos aan de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs aanbieden. Interesse? Neem contact op met Gonneke Wegner, 06-37436953, gwegner@bibliotheekwestland.nl

Speciale korting toegang Westlands Boekengala: deelnemers aan de Masterclass komen ook in aanmerking voor speciale korting op toegangskaarten voor het Westlands Boekengala. Een beperkt aantal plaatsen is voor deelnemers gereserveerd. Zij betalen slechts € 5,00!

Fresku, van rapper tot cabaretier…

bekijk Fresku op Youtube

Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. In zijn teksten deelt hij zijn ervaringen, zijn vragen en zijn ideeën over alles wat er om ons heen gebeurt.  Hij voert een soort innerlijke strijd, met als belangrijkste wapens zijn taal, zijn pen, zijn poëzie en zijn humor.

Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij op in Eindhoven en  Curaçao. Hij droomde over een carrière als zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij toch zijn droom achterna te gaan als de Woordkunstenaar Fresku  .

Inmiddels is hij drie albums verder, met ieder vier sterrenrecensies in onder andere de Volkskrant, optredens op de grote festivals zoals Lowlands en Paaspop, een uitverkocht Paradiso en mediaoptredens in De Wereld Draait Door, PAUW en 24 uur met…

“Was ik maar iemand anders dan diegene die ik ben
De domme slungel achter in de klas die niemand kent
De leraar kan m'n fouten zien maar niemand ziet talent
De lege ruimte in m’n hoofd is waar ik liever ben…”

Eén ding mag duidelijk zijn: Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. Inmiddels vertelt hij zijn verhaal tijdens zijn theatertournee: De Fresku Show.

Westlands Boekengala
Op Dinsdagavond 28 maart 2017 vindt de allereerste editie van het Westlands Boekengala plaats in WestlandTheater De Naald. Een literair gala van het gesproken, geschreven en het gezongen woord.
Van indringende poëzie en uitgesproken cabaret tot vette muziek en absurd toneel. Met niemand minder dan Jules Deelder, Fresku, Het Wilde Westen, Else Kemps, Justin Samgar, Westlandse Streekdichter Marijke van Geest, Margriet Bolding, FABruari Four, Esther van Es met Jan van Bijnen en de vier getalenteerde winnaars van de Schrijfwedstrijd. meer informatie vind je hier.