Stichting Westland Danst! zoekt bestuursleden

Gepubliceerd op dinsdag 21 februari 2017

Stichting Westland Danst! is een overkoepelend platform van dansscholen en - verenigingen in de gemeente Westland. De stichting is opgericht om activiteiten en evenementen mogelijk te maken voor de dansende jongeren in Westland. Activiteiten die de individuele dansscholen – en verenigingen in hun eentje niet voor elkaar krijgen. Daarnaast zorgt deze bundeling van krachten ervoor dat de danssector zich beter kan profileren, dat leden van elkaar leren en vooral dat jonge dansers met elkaar activiteiten kunnen ondernemen.

De stichting Westland Danst! is op zoek naar vijf enthousiaste bestuursleden, namelijk

Drie leden voor het dagelijks bestuur:

Voorzitter – Leidt bestuursvergaderingen en stelt hiervoor met de secretaris de agenda op. Het dagelijks bestuur wordt door de diverse werkgroepen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het dagelijks bestuur houdt hierbij in de gaten of activiteiten van de stichting de ambitie ondersteunen.

Penningmeester – Beheren van het geld van de stichting, zoals het bijhouden van de financiën, doen en ontvangen van betalingen, maakt eindafrekeningen en de balans op. Kortom: ziet erop toe dat de stichting een gezond financieel beleid voert.

Secretaris – De schrijver van het bestuur; denk aan notuleren, archiveren van ontvangen stukken, schrijven van brieven namens de stichting, voeren van het secretariaat.

En daarnaast:

Een algemeen bestuurslid dat zorgt voor een levendige en leuke pr van de activiteiten van de stichting door o.a. het bijhouden van de website en het plaatsen van berichten op de social media.

Een vijfde bestuurslid dat vanuit het bestuur meedenkt met de werkgroepen die activiteiten organiseren en ook een rol in de uitvoering op zich wil nemen.

De doelstelling van de stichting Westland Danst! is om DANS een platform te geven in het Westland. Dans is de afgelopen jaren erg in opkomst geweest en in Westland zijn er maar liefst 4000 jonge, dansende leerlingen op verenigingen en dansscholen. Vorig jaar is voor het eerst en met groot success een dansfestival georganiseerd: Festival Westland Danst!. Klik hier voor een impressie uitgezonden door de WOS (vanaf 4.13 min.)
http://www.wos.nl/in-jouw-buurt/tvgemist/item?RDo8bQZx2SklgFE4E4cjOg==

Westland Danst! Wil graag doorpakken op wat al is neergezet en meer grote en kleine evenementen organiseren. Denk bijvoorbeeld ook aan dansevenementen voor de kwetsbare groepen in onze samenleving.Ook heeft de stichting een plekje tijdens de bijeenkomsten van het Cultureel Platform Westland waarbij vele plannen op het gebied van kunst en cultuur worden besproken.

Ben jij op zoek naar:

  • Een enthousiast team dat enthousiasme op het gebied van DANS wil stimuleren in de gemeente Westland en directe omgeving,
  • Zinvolle tijdbesteding in een maatschappelijke organisatie,
  • Hou je  van aanpakken en dingen voor elkaar krijgen?

Stichting Westland Danst! Zoekt:

  • Gewoon iemand die enthousiast is!
  • Affiniteit  met Westland en de sector dans is gewenst maar niet noodzakelijk
  • De stichting is 10 maanden van het jaar actief van september t/m juli. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar.

Draag jij de danswereld een warm hart toe en lijkt het je leuk om mee te werken aan nieuwe initiatieven voor de kinderen en jeugd van Westland neem dan contact met ons op voor een gesprek!

Stuur je motivatie en CV op naar stichtingwestlanddanst@gmail.com. En wie weet zitten wij binnenkort om de tafel!

Bij Stichting Westland Danst! Zijn aangesloten:
Dance For You – Debbie Bondt
Dans Creatie – Annemieke Wagenaar
Benediction Entertainment – Benediction Dansstudio Fine Flow – Linda Groenewegen
Dance Inovation – Anouk da Silva Mendes – Nederpel
Dos Monster
Dos Naaldwijk

Wil je je als dansschool of vereniging aansluiten bij de stichting? Ook dan ben je van harte welkom!