Samenwerking Pius X met Poeldijkse scholen

Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2013

Muziekvereniging Pius X heeft een nieuwe stap gezet in de samenwerking met basisonderwijs en verzorgt inmiddels muziekles op verschillende scholen in Poeldijk. Hiervoor heeft Pius X een professionele docente, Janneke Klompenhouwer, aangesteld. De scholen waar deze muzieklessen worden gegeven zijn De Nieuwe Weg, Het Palet en Brede School Westhof.

Sparen voor instrumenten!
De eerste reacties van de scholen zijn zeer positief, zij waarderen dit initiatief. Pius X heeft aan de scholen een ‘lesgarantie’ afgegeven voor minimaal 1 jaar. Eén van de scholen spaart op dit moment zelfs sponsorpunten bij Albert Heijn (een actie van een lokale ondernemer om het verenigingsleven te ondersteunen) om geld bij elkaar te sparen voor de aanschaf van instrumenten voor deze muzieklessen!

Leerlijnen
Samen met docente Janneke en ondersteund door Westland Cultuurweb wordt er komende weken gewerkt om de langlopende leerlijnen voor deze Poeldijkse scholen neer te gaan zetten.
Momenteel wordt er bij Pius X gewerkt met een nieuwe, zeer enthousiaste en actieve groep vrijwilligers, de zogenaamde “Jeugd Concert Commissie”, aan de verdere invulling van het nieuwe jeugd-, leerlingen- en opleidingstraject. De muziekdocente op de Poeldijkse scholen is hiervan een van de eerste concrete resultaten.  En ook het Pius X leerlingenorkest maakt op dit moment goede stappen met inmiddels al bijna 15 leerlingen die zijn ingestroomd vanuit de vernieuwde jeugdopleiding.

In de komende maanden wordt er een compleet (jaar)programma gemaakt met (sinterklaas)musicals, een schoolproject, diverse optredens, proeflessen, open repetities, nieuwsbrieven, kennismakingsdagen etc. Met als uitgangspunt om zoveel mogelijk aan te sluiten op de gelijktijdig te ontwikkelen langlopende leerlijnen op de Poeldijkse scholen. Zodat  zoveel mogelijk leerlingen kunnen kennismaken met en genieten van het samen maken van muziek!

Zie voor meer informatie over Pius X en het laatste nieuws  www.piusxpoeldijk.nl