Aftrap Theatergroep Het Wilde Westen en openingsweek TheaterLoods Westland

Gepubliceerd op woensdag 25 januari 2017

De nieuwe toneelvereniging Theatergroep Het Wilde Westen, ontstaan uit Epicentrum Toneel en St. Jan Baptist ’93, viert haar nieuwe bestaan in De Theaterloods met een speciale openingsweek. Volgend op de officiële opening op dinsdag 14 februari zijn er dagelijks activiteiten voor speciale doelgroepen.

Om te beginnen zijn ruim 30 cliënten en begeleiders van zorginstellingen De Hooge Tuinen, De Kreek en Duinhof uitgenodigd voor een cultureel/muzikaal optreden door de Kunstklassen van het Floracollege o.l.v. docent Hans Tobel op woensdag 15 februari.

Donderdag 16 februari geven professionele theatermakers David Geysen en Carl Beukman, beiden tot voor kort werkzaam bij De Appel, in de TheaterLoods een uitdagende masterclass bestemd voor leden van alle Westlandse toneelverenigingen, als deelnemers en als publiek.
Vrijdag 17 februari trakteert Het Wilde Westen een aantal buurtbewoners op de toneelvoorstelling DOEK door theatertrio XXLARGE-theater met acteurs John Rijsdijk en Adje Kloos, onder regie van Liesbeth Verzijden.

Tot slot vindt op zaterdag 18 februari een gratis theater workshopdag voor jongeren van 12 tot 26 jaar plaats. Drie professionele theatermakers bereiden de jongeren voor op een zelf te maken voorstelling. Jeroen de Graaf, Serge Bosman en Sander jan Klerk geven daartoe workshops over respectievelijk stemgebruik & tekstbehandeling, theatersport & improvisatie en spelen vanuit emoties & method acting. Deze dag is georganiseerd door enthousiaste jongeren van Theatergroep Het Wilde Westen, Jeugdtheaterschool Koperen Kees en Musical Express.
Zin om kennis te make met toneel spelen of wil je je er verder in verdiepen? Schrijf je in tot uiterlijk 10 februari bij info@westlandcultuurweb.nl, o.v.v. je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Meer over de theaterdag voor jongeren lees je hier

De verschillende activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Westlands Theater Centrum, Rokagemto, de Plankeniers en Westland Cultuurweb.