Afsluiting dansproject De Hooge Tuinen

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2017

Feest in De Hooge Tuinen op maandag 16 januari 2017 om 10.00 uur!
Afsluiting van het dansproject door bewoners en dansdocente Laura Taal van Dans Creatie

In het kader van Kunstkracht 55+ startte na de zomer van 2016 in De Hooge Tuinen een bijzonder dansproject. In twaalf bijeenkomsten dansten zo’n 15 bewoners wekelijks met dansdocente Laura Taal van Dans Creatie. Begeleid door welzijnsmedewerker Marianne van den Beukel en met de hulp van enthousiaste vrijwilligers. Een project dat letterlijk veel losmaakte, waarbij fysieke en mentale ‘grenzen’ werden verlegd. Met herinneringen, tal van emoties en plezier.

Dans doet zoveel dat ook werd besloten om Laura individueel met een aantal bewoners te laten dansen voor wie het groepsproces te vermoeiend zou zijn geweest. Ook hier weer in nauwe samenwerking met Marianne. Zowel de groeps- als individuele danssessies hebben ons laten zien hoe rijk de binnenwereld van mensen met dementie kan zijn. Een ervaring die wij graag met je delen. Er wordt op 16 januari dan ook opnieuw gedanst!

Familie, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners, zorg- en welzijnmedewerkers en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Locatie: Grand Café van De Hooge Tuinen, Atriumhof 2, 2672 HP in Naaldwijk

Programma: 10.00 uur: koffie/thee en iets lekkers in het Grand Café voor bewoners en gasten
10.15 - 10.30 uur: welkomstwoordje door Pieter van Foreest en Westland Cultuurweb, met
vertoning van beeldmateriaal uit het dansproject (groeps- en individuele
lessen)
10.30 - 11.00 uur: Bewoners dansen opnieuw met Laura. U maakt een verkorte groepsles mee.
11.00 - 11.15 uur: We drinken een sapje met elkaar.
(11.15 – 11.30 uur) De bewoners worden naar hun kamer begeleid.
11.30 – 12.15 uur: Kennisbijeenkomst in het Atrium. Wil je als zorgmedewerker, activiteitenbegeleider, kunstvakdocent of geïnteresseerde meer weten over Kunstkracht 55+ en dit dansproject, je bent van harte welkom. Hoe is dit project tot stand gekomen? Welke ervaringen hebben wij opgedaan? Hoe hebben de bewoners de lessen ervaren? En natuurlijk is er alle ruimte voor vragen. Aanwezig zijn de betrokkenen van De Hooge Tuinen, Dans Creatie en Westland Cultuurweb.

Meer informatie over KunstKracht 55+ lees je hier