Dance For Life actie voor 3FM Serious Request

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2016

Op 10 december vindt er in de Prins Willem Alexanderschool in ‘s-Gravenzande een bijzonder evenement plaats: 3FM Serious Request Dance For Life! Deze hele dag dans, muziek, optredens, battles, workshops, leuke activiteiten en lekker eten en drinken staat in het teken van zoveel mogelijk geld inzamelen voor 3FM Serious Request  2016. De entree bedraagt slechts €2,-- en ook voor deelname aan de workshops betaal je datzelfde bedrag. Het wordt supergezellig, er zijn genoeg activiteiten voor jong en oud, dus neem je hele familie en al je vrienden en vriendinnen mee en draag/dans je steentje bij voor het goede doel!


3FM Serious Request Dance For Life Westland is een initiatief vande nieuwe organisatie Dutch Dance Division, een samenwerking tussen o.a. Benediction’s Urban Factory en  Bubbling TV 2.0.  Het doel van DDD is om jongeren bij elkaar te brengen door middel van dans. De organisatie wil door heel Nederland (en in de toekomst ook wereldwijd) leuke evenementen, battles, workshops etc. organiseren.
Zodoende komt Dutch Dance Division ook in actie komen om 3FM Serious Request te steunen. En dat doen ze natuurlijk op hun manier: door zaterdag 10 december van 10.00 tot 22.00 een geweldige dag te organiseren met veel muziek, gezelligheid, eten, drinken, en natuurlijk dans.


Wil je ook op een ander manier meehelpen aan ‘'DDD steunt 3FM Serious Request'? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan:


- dansen (optreden, battlen)
- eten en drinken (eten en/of drinken maken of inkopen of verkopen)
- loterij (kadootjes maken, helpen met prijsuitreiking, lootjes verkopen)
- overig (maak je sieraden of bak je heerlijke taart en wil je die verkopen voor het goede doel? Ken je iemand die goed kan schminken en die op 10 december alle kleintjes een make-over zou willen geven? Wil je loterijcadeuatje sponsoren? Enz enz.)
Vrijwilligers en ideeën zijn welkom, wees creatief en stuur een berichtje aan dutchdancedivision@gmail.com.


Doneren met ideal (vanaf € 1,00) is mogelijk via deze link:

Blijf op de hoogte via het Facebook evenement:
https://m.facebook.com/events/137687633378150

En via deze link kun je de organisatie terughoren op de WOS:
 

Wat is 3FM Serious Request?
3FM zet zich ieder jaar samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp door middel van 3FM Serious Request. In de week voor de kerstdagen sluiten drie 3FM DJ's zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Hiermee vragen zij aandacht voor het goede doel en roepen zij iedereen op om in actie te komen. Met de opbrengst die vele Nederlanders bijeenbrengen biedt het Rode Kruis hulp in gebieden en aan mensen waar anders weinig tot geen aandacht voor is.
Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in tegen de stille killer: longontsteking. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. Met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Haïti, Ethiopië en Soedan vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien en zich te ontwikkelen.