Concert Marinierskapel en Westlandse Koperdag

Gepubliceerd op maandag 5 september 2016

Op zaterdag 17 september beleeft het Westland twee primeurs: de Westlandse Koperdag, georganiseerd door hoornist Alex Thyssen en trombonist Lennart de Winter, én als afsluiting van die dag een concert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine!

De Westlandse Koperdag is een dag voor jong en oud, voor koperblazers, leerlingen, liefhebbers en alle andere belangstellenden die gewoon houden van goeie muziek.
Het programma bestaat uit workshops voor de verschillende instrumentgroepen, een deelnemersconcert, een concert door Fanfare Pius X uit Poeldijk o.l.v. Geert Schrijvers en harmonieorkest St. Gregorius uit Kwintsheul o.l.v. Paul Verhoeven, gevolgd door het concert van de Marinierskapel der Koninlijke Marine.
Deelnemers aan de workshops krijgen les van Andre Heuvelman, solo-trompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en Hendrik-Jan Renes, tubaïst bij ditzelfde orkest.

?De Koperdag begint om 13:30 uur, eindigt om 18:15 uur en vindt plaats in de Andreashof in Poeldijk. Het concert van de Marinierskapel begint om 20:00 uur in Sportcomplex Quintus.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine, officieel opgericht op 1 augustus 1945, is een gerenommeerd orkest met een lange geschiedenis en een moderne uitstraling. De Marinierskapel bruist van muzikale activiteit, het gevarieerde repertoire omvat veel meer dan militaire muziek en klassieke concertwerken. Van swing tot hardrock, van Bach tot Bernstein, van de Beatles tot Stevie Wonder, alles komt aan bod. Traditie en moderne muziek, zo blijkt, gaan uitstekend samen.
De muzikale leiding van het concert is in handen van Sander Teepen en solist is Andre Heuvelman, solo-trompettist van het Rotterdams Philharmisch Orkest.

Kosten voor de gehele Koperdag inclusief avondconcert bedragen slechts  € 15,-, inclusief de workshops, het concert door Fanfare Pius X uit Poeldijk o.l.v. Geert Schrijvers en het avondconcert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Kaarten voor het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine kosten € 5,-- (tot 18 jaar) of € 10,-- (vanaf 18 jaar).
Ook als liefhebber/toehoorder bent u van harte welkom. De kosten per concert of workshop voor toehoorders bedragen € 10,-

Alle informatie, de mogelijkheid kaarten te bestellen en een online inschrijfformulier vind je op de website: www.koperdagwestland.nl.
?Schrijf nu in en beleef op 17 september een koper-avontuur van grote klasse!