Afsluiting koper-leerlingen Alex Thyssen: 'Embrasse'

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2016

Al vele jaren is hoornist Alex Thyssen met ontzettend veel plezier werkzaam in het Westland. Aankomend najaar exact tien jaar geleden is hij door de toen net opgerichte Stichting Regionaal Muziek Onderwijs benaderd om de koperlessen voor een divers aantal muziekverenigingen te gaan verzorgen. Daarnaast is Alex nog zeer actief als hoornist in professionele en semi-professionele ensembles

Aanvankelijk is hij begonnen met ongeveer zeven leerlingen, nog in het oude gebouw (De Harmonie) van muziekvereniging Fusica in Naaldwijk aan de Dijkweg. Al snel groeide zijn leerlingenpraktijk en nu, bijna tien jaar later, is deze uitgebreid tot ongeveer 55 leerlingen.
Daarnaast is Alex ook al jaren verbonden als koperdocent en dirigent aan de verenigingen in MiddenDelfland, te weten De Maaslandse Harmonie en Harmonievereniging Euterpe.
Tevens is hij actief als coach van diverse kopersecties uit de diverse orkesten in en om het Westland.

Zijn interesse en drive om kinderen en volwassenen in aanraking te laten komen met muziek, het maken hiervan, het bedenken hiervan en het omarmen van muziek in al haar facetten, heeft er toe geleid dat Alex inmiddels dirigent is van twee jeugdorkesten: JEM (Jeugd Ensemble Maasland) uit Maasland en het Startersorkest van St.Gregorius uit Kwintsheul. Al vele geweldige concerten hebben zij verzorgd en er zijn inmiddels alweer plannen voor het seizoen 2017/2018

Traditiegetrouw sluit Alex Thyssen het muzikale seizoen af met de inmiddels bekende 'Afsluiting', dit jaar onder de titel 'Embrasse'. Alle leerlingen, jeugdorkesten en dit jaar vanwege 10 jaar in het Westland een fantastisch combo (piano, gitaar, basgitaar en drums) en zangeres Janneke Penning, die afgelopen januari een fantastisch optreden verzorgde tijdens het Nieuwjaars Concert in het WestlandTheater De Naald met Big Band Westland, zullen acte de présence geven. Het belooft een muzikaal-avontuurlijke avond te worden vol muziek, door jong en oud, ensembles en solisten.

De avond is op woensdag 6 juli 2016 en begint om 20.00 uur in De Voorhof te Honselersdijk, Dijkstraat 88. De zaal gaat om 19.30 uur open en de toegang is geheel gratis. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een drankje te doen en samen gezellig de zomervakantie in te luiden.