Westlandse bands knallen tijdens eindfeest Groeispurt! 2016

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2016

Tijdens een spannende en uitzinnige avond hebben de Westlandse bands Cobra Chain, Dad’s Amaryllo, Rise Of The Wood en The Stone Policy een topprestatie geleverd. Het Groeispurt! Eindfeest op zaterdag 7 mei  in WPC Nederland 3 was een spetterende afsluiting van het traject Groeispurt!  - Van Westlandse band naar Toptalent editie 2015-2016.
Elke band ging tot het uiterste om de programmeur van Waterpop festival te overtuigen dat zij een plek verdienden op het prestigieuze podium van de komende editie van het Westlandse Festival. Ook beoordeelde een jury welke band tijdens het Groeispurt! traject de meeste groei had doorgemaakt en de Groeispurt! Aanmoedigingsprijs verdiende.
Al snel was duidelijk dat geen van de bands tijdens Groeispurt! had stilgezeten.  Na de optredens van de Groeispurt! Masterclass bands trok de jury zich terug om de avond te evalueren. Het hoge muzikale niveau maakte dit tot een lastige opgave, maar uiteindelijk kreeg Rise of the Wood witte rook en maakte daarmee de line-up van Waterpop compleet.
De Groeispurt! Aanmoedingsprijs ging naar de energieke band Dad’s Amaryllo. Zij keren volgend jaar terug in de Masterclasses van Groeispurt! En krijgen zo de kans zich nog verder te ontwikkelen. Een oorverdovende staande ovatie voor de bands Cobra Chain en The Stone Policy gaf aan dat ook zij er zeker gaan komen!

Groeispurt! is een initiatief van het Waterpop Festival, Muziekcentrum Westland en WPC Nederland 3 en wordt ondersteund door Westland Cultuurweb, Loswal De Bonnen, Fonds Westland, Muziekzolder Maasdijk en Westlandtheater De Naald.

Bekijk hier een foto-impressie van het Groeispurt! Eindfeest