Nieuwe 4 mei voorstelling in De Naald

Gepubliceerd op dinsdag 5 april 2016

Het indringende levensverhaal van de Westlandse verzetsman Leendert Valstar is onderwerp van de speciale voorstelling in het kader van de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei: 'Schuilnaam Bertus' in WestlandTheater De Naald.

Leendert Valstart behoort tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de top van het verzet. In het Westland, maar ook landelijk. Hij pleegt overvallen, bevrijdt een gevangengenomen kameraad en is een begrip onder verzetsmensen. Dan wordt hij gearresteerd en in september 1944 gefusilleerd.

De herdenkingsvoorstelling 'Schuilnaam Bertus' vertelt zijn verhaal, ondersteund met authentiek beeldmateriaal en prachtige liederen en gedichten.  'Schuilnaam Bertus' is een samenwerking tussen Theater in Feite, WestlandTheater De Naald en het Historisch Archief Westland.

De Westlandse acteur Chris Camfferman vertolkt Leendert Valstar. Zangeres en actrice Maghen Hilgersum vertelt en bezingt zijn levensverhaal, van zijn geboorte tot zijn dood en daarna. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Arjen Molenaar.

De durf en moed van Leendert Valstar, zijn heldendom in zijn zwakte en kracht en in zijn dilemma’s zullen in de gedachten en gedichten naar voren komen.
Het oorlogsverhaal van Leendert Valstar - Waarom maak je de keuze tot verzet, met alle gevolgen van dien?


Schuilnaam Bertus wordt gespeeld op woensdag 4 mei om 15.30 uur en om 21.00 uur in WestlandTheater De Naald. Kosten zijn €7,50, inclusief consumptie.

Reserveren kan via www.westlandtheater.nl, telefonisch 0174-636900 of fysiek aan de balie gedurende de openingstijden (dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur)

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Narrenschip