Festival Westland Danst! komt eraan!

Gepubliceerd op dinsdag 15 maart 2016

Westland krijgt zijn eerste grote dansevenement: Festival Westland Danst!
Op zaterdag 14 mei 2016 wordt de Wateringse Velo-hal omgetoverd tot een grote dansstudio die plaats biedt aan meer dan 1000 personen. Tijdens Festival Westland Danst! komt een aantal van de beste nationale dansers naar Westland. Zo zijn Roy Julen, Shaker, Juvat Westendorp, Ingrid Jansen en Ralf Mackenbach van de partij om een workshop te geven in hun eigen dansstijl. Daarnaast zijn er indrukwekkende dansshows van o.a. Styles Confidential, momenteel te zien bij het TVprogramma Battle on the Dancefloor.

Festival Westland Danst! is een intiittaief van de stichting Westland Danst! Dans leeft in het Westland. Binnen de 11 dorpskernen zijn er maar liefst 14 dansscholen en - verenigingen, die in totaal wekelijks circa 4.500 jongeren ontvangen en laten dansen in verschillende stijlen. Van beginners tot semi-professionals. Van klassiek ballet tot breakdance. En alles er tussenin. In september 2015 werd de eerste koepelorganisatie opgericht voor de danssector: Stichting Westland Danst! Uniek, want voor het eerst slaan de dansscholen en verenigingen de handen ineen om kennis te delen, expertise te vergroten en om mooie dans-evenementen te organiseren in het Westland.

Festival Westland Danst! biedt dasliefhebbers de mogelijkheid om heel voordelig een hele dag professionele dansworkshops te volgen. Vanaf 7 jaar, tot  rond de 21 jaar, iedereen is welkom. Het is geschikt voor jongeren die nog nooit gedanst hebben, maar ook voor liefhebbers met ambitie om verder te komen in dans. Verbinding, ontdekken en ontwikkeling, maar vooral plezier staan centraal!

De kaartverkoop is nu gestart, tickets zijn online te verkrijgen via www.festivalwestlanddanst.nl Hier is ook alle praktische informatie over het festival te vinden.

Festival Westland Danst! wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Westland, VSB Fonds, beheerstichting Loswal de Bonnen, de Gemeente Westland en Westland Cultuurweb.