Eerste Westlandse Streekdichter

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2016

Marijke van Geest is Westlands eerste Streekdichter

Dichter Marijke van Geest is donderdag 28 januari verkozen tot de eerste Streekdichter van het Westland. De jury was unaniem overtuigd door haar gedichten. De komende twee jaar zal zij regelmatig op de actualiteiten reageren met een gedicht.

De ’s-Gravenzandse dichter liet de twee andere genomineerden, Wim Duijvesteijn en Nico van de Wetering, achter zich. Cultuurwethouder Marga de Goeij reikte de wisseltrofee, gemaakt door Menno ’t Hart, uit aan Van Geest (1953). De onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van oud-burgemeester Ties Elzenga, roemde het vakmanschap en de poëtische relevantie van haar werk. Jeroen Kunstman (Westland Cultuurweb) en  Adje Kloos presenteerden de avond voor genodigden in de Rabozaal van De Naald.
De vereniging ‘Schrijvers tussen de Kassen’ heeft het initiatief genomen voor deze verkiezing van de eerste officiële Westlandse Streekdichter. Van de streekdichter wordt verwacht dat zij actualiteiten of speciale gebeurtenissen in onze regio opluistert met gedichten die het publiek via de media kan lezen. Marijke van Geest zal op haar eigen wijze het publiek een spiegel voorhouden. Ze is, anders dan bij veel andere stadsdichters, onafhankelijk van het gemeentebestuur aangesteld.

Schrijvers tussen de Kassen’ is bij dit initiatief ondersteund door Bibliotheek Westland, De Naald, Westland Cultuurweb en Fonds Westland.

 

Foto: Justin Manders