Succesvolle Masterclass Songwriting voor bands Groeispurt!

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2016

De vier Westlandse Bands die vorig jaar november de auditie wonnen van het band coachingprogramma Groeispurt! (van Westlandse band naar Toptalent) zetten op 13 februari een volgende stap in hun coaching traject met deelname aan de masterclass Songwriting van Tom Broshuis, de liedjesschrijver van de Nederlandse folkband Mister and Mississippi. In de cabines van Muziekcentrum Westlandschreven de Westlandse bands Cobra Chain, Dad’s Amaryllo, The Stone Policy en Rise of the Wood alle vier een nieuwe hit.

Tom Broshuis begon zijn masterclass met het uitleggen van het schrijfproces. Input van de bands en zijn eigen ervaringen vormden het uitgangspunt. Aan de hand van samples en nummers van het nieuwe te verschijnen album van Mister and Mississippi passeerden de verschillende fases van het proces de revue.
Vervolgens kregen de bands de opdracht om in drie uur een nieuw nummer te schrijven, met een film als inspiratiebron. De bands gingen aan de slag en Broshuis maakte een rondje door de cabines om met raad en daad te helpen. Naast het schrijven kwamen ook andere onderwerpen die van belang zijn wanneer een band wil doorbreken aan bod. Aan het einde van de workshop was het Westland vier hits rijker!

Benieuwd naar het resultaat? U kunt de hits live ervaren tijdens het Groeispurt! Eindfeest op 7 mei, in Westlands Popcentrum Nederland 3 aan de Lange Spruit 84 te Wateringen!!

Groeispurt! is een initiatief van Popprijs Westland, in samenwerking met Waterpop, WPC Nederland 3 en Muziekcentrum Westland. Het project heeft als doel de kwaliteit van de Westlandse bands met eigen werk naar een hoger niveau te tillen.

Groeispurt! Wordt mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb, Fonds Westland, Poppodium De Kroepoekfabriek en Westlandtheater de Naald.