Line-up Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Gepubliceerd op dinsdag 15 december 2015

De line-up voor het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland is bekend! Her en der beginnen de repetities en maakt een keur van professionele en gevorderde amateurmusici zich op om op 3 januari in de grote zaal van WestlandTheater de Naald het nieuwe jaar knallend in te luiden met een sprankelende concert vol klassieke composities, popmuziek, jazz en filmmuziek.

Alle muzikanten hebben hun roots in het Westland of zijn verbonden aan het rijke Westlandse muziekleven. Zo doen onder andere mee het Westland Blazers Collectief, het Westland Saxofoon Orkest, kinder- en tienerkoor EigenWijs, popgitarist Vincent Janse en slagwerkgroep PerQzzy.
Een belangrijk onderdeel van dit programma vormt bovendien het jonge Westlandse talent. Veertien zonder uitzondering talentvolle en geïnspireerde Westlandse kinderen en jongeren deden in november auditie voor dit concert. Aan de jury was de mooie maar moeilijke taak vier kandidaten te selecteren die op zondag 3 januari in de schijnwerpers zullen staan De keuze viel uiteindelijk op zangeres Elize de Kool (9), saxofonist Martijn van Ditshuizen (13), pianist Danny Ruigrok van de Werve (17) en de groep ‘Pleasure’ bestaande uit Sander Bakker op piano (15 jaar) en zangeressen Nicole van Dorp, Mireille Verschoor en Linda Bakker (16 en 17 jaar). Carlijn van Ruijven (13) op trompet en Trombonist Joost de Wilde (17) zullen niet solo optreden maar krijgen wel een rol in het concert.

De komende tijd stellen we alle deelnemende artiesten en ensembles op onze Facebookpagina aan u voor. Hieronder de complete lijst van artiesten:


Westland Blazers collectief onder leiding van Erik-Jan de With
Vincent Janse, gitarist, Vinnie’s Guitar School, Muziekmeesters en Jam Westland
Bigband Westland, onder leiding van Peter Habraken, zang Janneke Penning
Kinder- en tienerkoor EigenWijs, onder leiding van Laura en Ina Kok
Westland Saxofoon Orkest, onder leiding van Erik-Jan de With
Westland Trombone Koor, onder leiding van Lennart de Winter (Westlandse trombonedocent)
Koperblazers diverse muziekverenigingen o.l.v. dirigent Arno Schipdam (o.a. Honsels Harmonie)
Slagwerkgroep PerQzzy uit Kwintsheul, onder leiding van Anneloes Meier

Jong talent:
Elize de Kool, zang
Martijn van Ditshuizen , saxofoon
Danny Ruigrok van de Werve, piano
‘Pleasure’  (Sander Bakker, Nicole van Dorp, Mireille Verschoor en Linda Bakker)
Carlijn van Ruijven, trompet
Joost de Wilde, trombone

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, WestlandTheater de Naald, zondag 3 januari 2016, aanvang 15.30 uur. Kaarten á €12,50 zijn verkrijgbaar via www.westlandtheater.nl of 0174-636900.

Het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland wordt mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb en Westland Theater de Naald.