Uitslag audities Groeispurt!

Gepubliceerd op dinsdag 17 november 2015

Op maandag 9 november jl. vond in WestlandTheater De Naald een besloten auditie-avond plaats voor GROEISPURT!, een nieuw intitiatief om amateurbands in Westland te coachen in hun ontwikkeling. Acht Westlandse bands speelden drie nummers voor een professionele jury. Zondag 15 november werd beend gemaakt dat de jury de volgende bands heeft geselecteerd voor de masterclasses en de kans op de primetime-plek op Waterpop 2016:

Rise of the Wood
The Stone Policy
Cobra Chain
Dads Amaryllo

GROEISPURT!; van Westlandse band naar toptalent is een samenwerkingsverband van Muziekcentrum Westland, Waterpop en WPC Nederland 3. Doel van GROEISPURT! is om vier bands het komende half jaar met masterclasses op maat te coachen bij songwriting, marketing & communicatie, podiumpresentatie etc, opdat zij hun kansen vergroten om op grotere podia te spelen binnen en buiten Westland. Het gaat nadrukkelijk niet om het winnen van een prijs, maar om een groeitraject waar de bands in hun muzikale toekomst bij gebaat zijn.

De auditie-avond was het begin van een traject dat voor een van de vier bands uiteindelijk ook nog resulteert in een prime-time plek in de programmering van Waterpop 2016.De bands die niet doorstromen gaan echter niet met niets naar huis. Ook zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan diverse workshops.

De acht bands die op 9 november, in de grote zaal van De Naald zonder publiek, voor de jury speelden zijn (in willekeurige volgorde) Dads Amaryllo, Cobra Chain, Chimneys, Rise Of The Wood, The Stone Policy, Cosmicat, Homerunners en The Ridge. De jury bestond uit Tim van Dorp (programmeur Kroeproekfabriek), Eva von Assen (programmeur Paard van Troje), Rosalie Zuijderwijk (studente aan de Rockacademie Tilburg), Remco van de Ham (ex-hoofdredacteur 3Voor12 Zuid-Holland) en Willem Venema (Double Vee en mede-initiator van Lowlands).
 

GROEISPURT! wordt ondersteund door Fonds Westland, WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb. --------------------------------------------------------------------------------------------------