Streekdichter gezocht!

Gepubliceerd op vrijdag 23 oktober 2015

Westland krijgt zijn eigen streekdichter. ‘Schrijvers tussen de Kassen’ heeft het initiatief genomen voor het installeren van een Westlandse Streekdichter die vanaf februari 2016 culturele evenementen op zal luisteren en op poëtische wijze via de media zal reageren op de actualiteiten.

Het bestuur van de Schrijvers tussen de Kassen roept dichters op om mee te doen aan de selectieronde die dinsdag 1 december sluit. Dichters moeten geboren, werkzaam of woonachtig in het Westland zijn en per jaar minimaal vijf gedichten over de actualiteiten in de streek schrijven.

De Streekdichter wordt voor twee jaar benoemd en gekozen door een onafhankelijke deskundige jury, bestaande uit Ties Elzenga, Renske van Kooij, Wouter van Heiningen, Alphons de Wit en dichter Joz Knoop. Voorzitter Jeroen Dahmeijer maakte het nieuws bekend tijdens het literaire café dat gisteren gehouden werd in Naaldwijk. Hij hoopt dat de gedichten op ludieke wijze de Westlanders een spiegel zullen voorhouden. ‘Hiermee dragen we, net als met de literaire cafés, op positieve wijze bij aan het culturele klimaat van het Westland.’

In het verleden zijn eerder pogingen gedaan om een Westlandse ‘stadsdichter’ in het leven te roepen, maar zonder succes. Het nieuwe initiatief is onafhankelijk van de politiek of de gemeente geboren.

Kandidaten kunnen zich melden via de website www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl .