Literair Café De Mooie Woorden

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2015

Literair café ‘De Mooie Woorden’ biedt 15 oktober een mooie dwarsdoorsnede van Westlands schrijftalent. Zeven schrijvers en dichters dragen kort voor uit eigen werk. De hoofdgasten van de avond zijn dichters Sabine Kars en performer Martin Beversluis, Stadsdichter van Tilburg. Het bekende trio De Troubabrours biedt muzikale poëzie.


Westlandse schrijvers en dichters die optreden zijn Gé Ansems, Martha Vollering, Ed van Berkel, Ria Oosterwijk, Marien van den Berg, Chiel van der Hoeven en Margreet Hofland.

In het gastoptreden van Sabine Kars wordt de vluchtige werkelijkheid naar een poëtisch niveau getild. De gevoelige dichteres staat op vele podia en gaf enkele bundels uit. Martin Beversluis is een gedreven dichter en enthousiaste performer die bij zijn aanstelling als Stadsdichter van Tilburg zijn negende dichtbundel – Meandertaler – presenteerde.

Ook de muzikale intermezzo’s bieden poëzie: het trio De Troubadours bestaat uit een geschoolde zanger, een gitarist/singer-songwriter en een dichter.

Tijdens de pauzes zijn (gesigneerde) boeken van Westlandse schrijvers te koop, verzorgd door boekhandel Plein 12.

Literair Café ‘De Mooie Woorden’ vindt plaats in De 3 Winckels in Naaldwijk en is gratis toegankelijk. Het café duurt van 20.00 tot 22.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Wie zeker wil zijn van een plekje kan reserveren op de website www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl.