Minima moeten ook (cultureel) mee kunnen doen: infomarkt Cli├źntenraad Sociale Zaken

Gepubliceerd op dinsdag 22 september 2015

Minima moeten ook (cultureel) mee kunnen doen!
Mogelijkheden voor mensen met een laag inkomen

Op dinsdag 29 september organiseert de Cliëntenraad Sociale Zaken Westland een informatiemarkt voor mensen uit het Westland met een laag inkomen of een uitkering.

Alles wordt duurder, en mensen met een laag inkomen merken dat extra snel in hun portemonnee. Het is daarom belangrijk dat ze gebruik maken van alle voorzieningen die er in het Westland voor hen zijn om het leven (financieel) iets makkelijker te maken.

Tijdens de informatiemarkt zijn de Cliëntenraad, de gemeente Westland, Vitis Welzijn, Stichting Leergeld en het Werkplein. Ook de diaconie, de schuldhulpmaatjes en WW Café Westland doen mee.
Zij kunnen u informeren over zaken als de langdurigheidstoeslag, de aanvullende collectieve zorgverzekering, bijzondere bijstand, de schuldhulpverlening enz. En dus ook over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning t.b.v. culturele activiteiten.

Maar het gaat niet alleen om informatie. Ook kunt u direct hulp krijgen bij het vinden van werk, en zijn er medewerkers aanwezig die direct helpen bij het invullen van formulieren of aanvragen voor zorgtoeslag, huurtoeslag of kwijtscheldingen.

Bezoekers kunnen op elk moment gratis en vrijblijvend binnenlopen, de koffie staat klaar.

Tijd en plaats: dinsdag 29 september van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Werkplein, Ambachtstraat 10 in Naaldwijk.