Cultuur opsnuiven op Wateringse Cultuurparade

Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2015

Op zondag 6 september presenteert de Culturele Raad Wateringen zich op de Cultuurparade. In het Hofpark en de Hofboerderij komen de vier werkgroepen van de Culturele Raad met een bijzonder aantrekkelijk programma.

De werkgroep Vrije Visie biedt een lezing van Piet van der Valk over de historie van de Hofboerderij; een boeiend verhaal over een Zeeuwse moedergodin, naast wederwaardigheden over zin en onzin rond brood, gluten en spelt, verteld door Jan Bronswijk. Maar ook een meditatie staat op het programma en voor kinderen is er een mooi verhaal met een workshop.

Het Filmhuis is er trots op vier korte films te kunnen presenteren uit het project All The Invisible Children. Hierin wordt aandacht gevraagd voor kinderen die wereldwijd lijden onder armoede, onderdrukking en verwaarlozing. De film die hiermee UNICEF steunt, was een groot succes op het 62e filmfestival in Venetië. De kinderfilm is De heks op de bezemsteel

Een muzikale bijdrage levert de werkgroep Muziek door optredens van fluitleerlingen, het gitaar duo Max en Annie, een piano-optreden en er is een djembéprogramma speciaal voor kinderen. Burlesco 4+, saxofoonkwartet en slagwerk, streelt het muzikale oor weer op een andere manier.
Binnen, in de Hofboerderij is de duo-expositie te zien Leraar en leerling. Gerard Smits en Albert Dekker laten zien wat zij op het doek presteren in olieverf, acryl, maar ook met stickermateriaal.

Betsie Zuijderwijk, secretaris van de Culturele Raad, legt uit dat het hard nodig is om kinderen te laten kennismaken met cultuur, nu de gemeente een streep heeft gehaald door het budget voor cultuur. “Daarom is er elk uur een activiteit speciaal voor kinderen. Daarnaast willen we met de Cultuurparade meer bekendheid geven aan het werk van de werkgroepen. Wist u bijvoorbeeld dat de Hofboerderij iedere zaterdag en zondag open is voor bezichtiging van een exposite? En dat de kunstenaar dan heel vaak zelf aanwezig is?”

Voor meer informatie over optredens op welk tijdstip etc. zie de site: www.crwateringen.nl