Eerste Westlands Literair Café op 4 juni

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2015

Literair café ‘De Mooie Woorden’ beleeft zijn eerste versie op donderdag 4 juni. Het onlangs opgericht platform Schrijvers tussen de Kassen zorgt hiermee voor een Westlandse primeur, waar liefhebbers van proza, poëzie en liedteksten lang op hebben moeten wachten. De bekende dichter Pim te Bokkel is de hoofdgast van de avond. Guus Gardien uit Den Hoorn treedt op als singer/songwriter. Op het programma staan ook Westlandse schrijvers en dichters die uit hun werk zullen voordragen.

Het Literair Café De Mooie Woorden vindt plaats in De 3 Winckels in Naaldwijk en is gratis toegankelijk. Er zijn optredens van Westlandse schrijvers en dichters en van de singer/songwriter Guus Gardien die gedichten gebruikt voor zijn liedjes. De bekende gastschrijver van de avond is de dichter Pim te Bokkel (1983) uit Amsterdam. Hij zal onder andere voordragen uit zijn laatste bundel Dit is hoe een storm ontstaat, waarvan het thema Verlangen is. Te Bokkel werd ontdekt tijdens het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in 2004. Zijn eerste bundel Wie trekt de regen aan? (2007) werd genomineerd voor de C.Buddingh poëzieprijs. Hij treedt regelmatig op festivals op – waaronder de Zwarte Cross – en publiceert in kranten en tijdschriften.

Tijdens de avond zijn ook (gesigneerde) boeken van Westlandse schrijvers te koop, verzorgd door boekhandel Plein 12. Het literaire café duurt van 20.00 tot 22.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb en Westland Partners.

Wie zeker wil zijn van een plekje kan reserveren op de website www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl.